A fost externat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Pentagonul a făcut anunțul

foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters

Ministrul Apărării din SUA a ieșit din spital.

Pentagonul a anunțat că secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost externat marți dintr-un spital situat în periferia Washingtonului. Acesta fusese internat cu două zile în urmă din cauza unei probleme la vezica urinară, informează Agerpres.

Lloyd Austin, a cărui stare de sănătate este monitorizată îndeaproape după mai multe spitalizări ținute secrete pentru un cancer de prostată, "se recuperează bine și și-a reluat atribuțiile la 17:00 (22:00 GMT)", a anunțat Ministerul Apărării, conform unui comunicat. Ministrul "se va recupera și va lucra de la distanță înainte de a reveni la Pentagon spre finalul săptămânii", notează sursa citată.

Potrivit medicilor ministrului, problema cu vezica urinară nu ar trebui să influențeze prognosticul legat de tratamentul cancerului său, care "rămâne excelent".

Casa Albă și Congresul au fost constant informate despre starea de sănătate a ministrului înainte de ultima sa spitalizare, conform purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat duminică la Centrul medical militar Walter Reed Military pentru o urgență la vezica urinară. Acesta urma să participe joi la o reuniune a miniștrilor apărării din NATO și, separat miercuri, la o întâlnire a grupului de contact pentru Ucraina.

În ultima zi a lunii, Lloyd Austin este convocat să depună mărturie în fața Congresului în legătură cu faptul că a ținut inițial secrete chiar și față de președintele Joe Biden spitalizările anterioare din decembrie și ianuarie, ceea ce a declanșat un scandal politic și l-a făcut pe republicani să-l acuze de neglijarea îndatoririlor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel