Alin Tișe: Reducerea cvorumului pentru referendum, un abuz marca USL

tise
tise

Senatorul PDL, Alin Tișe, spune că  USL a făcut un prim pas spre fraudarea referendumului de revizuire a Constituției României. "Reducerea cvorumului de validare a Constituției echivalează cu a impune românilor o Constituție pe care fie nu o vor schimbată, fie nu sunt de acord cu ea. Este profund anti-democratic să modifici o Constituție votată de 55,7% dintre români în 2003 cu votul 30% dintre români", afirmă senatorul PDL într-un comunicat de presă.

"Prin reducerea cvorumului de validare a referendumului, USL demonstrează cât îi este de frică de impactul unui eșec al întregului demers de revizuire a Constituției. Ar fi o lovitură de imagine imensă pentru o alianță care a venit la guvernare de un an, prin minciună și înșelătorie, și care se decredibilizează în fiecare zi de atunci.

USL se teme pe bună dreptate că viitoarea lege fundamentală a României nu va trece de filtrul românilor. Pozițiile exprimate de USL, în frunte cu prezidențiabilul Antonescu cadorisit cu sefia comisiei de revizuire, demonstrează clar că actuala putere alege să sfideze voința românilor exprimată la referendumul din 2009 – Parlament unicameral cu 300 de membri.

PDL face încă o dată precizarea că opțiunea sa politică fermă este aceea de transpunere în viitoarea Constituție a României a voinței românilor.

Este de datoria celor care inițiază un referendum să îi convingă pe români de importanța subiectului pentru care românii sunt chemați la urne. Nu în ultimul rând, PDL reamintește că anul trecut Curtea Constituțională a spus foarte clar că boicotarea unui vot este “o modalitate de exprimare a voinței politice a cetățenilor și de participare la viața politică”, conchide comunicatul senatorului Alin Tișe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel