3 cazuri noi confirmate de virus West Nile în România

Un bărbat şi două femei, toţi cu vârste de peste 60 de ani, au fost infectaţi cu virusul West Nile şi au avut o evoluţie favorabilă a stării de sănătate după depistarea bolii, a anunţat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt. 

Potrivit unui comunicat al DSP Olt, transmis marţi AGERPRES, cele trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile au fost înregistrate în perioada 1 mai - 15 septembrie anul acesta. Doi dintre cei trei bolnavi sunt din mediul rural şi unul este din mediul urban. Infecţia cu virusul menţionat a fost depistată la cei trei bolnavi în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.

[citeste si]

Investigaţiile DSP au confirmat prezenţa virusului menţionat la cei trei pacienţi vârstnici. Evoluţia stării de sănătate a celor trei pacienţi infectaţi cu virusul West Nile a fost una favorabilă. DSP Olt a efectuat anchete epidemiologice în fiecare caz şi recomandă ca populaţia să împiedice pătrunderea ţânţarilor în locuinţe, să evite expunerea prin purtarea unor bluze cu mânecă lungă şi a unor pantaloni lungi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel