21 de percheziții în București și alte patru județe. Indemnizații obținute ilegal

Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay

Marți, 29 iunie, se efectuează 21 de percheziții în București și alte patru județe, pentru destructurarea unei grupări infracționale implicate în fapte de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Marți, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, efectuează 21 de percheziții, la sediul unor societăți comerciale și locuinţele unor persoane, pentru destructurarea unei grupări infracționale implicate în fapte de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații, anunță IGPR într-un comunicat. 

În ziua de 29 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș efectuează 21 de percheziții domiciliare, în București și în județele Argeș, Ilfov, Ialomița și Teleorman, la sediul unor societați comerciale și locuinţele unor persoane.

Cercetările au arătat că, în contextul situației epidemiologice SARS-CoV-2, contra unor avantaje materiale, reprezentanții unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul București, ar fi încheiat, fictiv, contracte de cesiune a drepturilor de autor, care ar fi fost înmânate mai multor persoane fizice din județele Argeș,  Ilfov, Ialomița, Teleorman și București, în vederea obținerii de indemnizații lunare de sprijin pentru drepturi de autor și conexe, de la bugetul de stat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 360.000 de lei. 28 de persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri.

La acțiune participă 65 de polițiști specializați în investigarea criminalității economice și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliție din județele Argeș, Ilfov, Ialomița și Teleorman, precum și din cadrul D.G.P.M.B. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, încheie comunicatul.

Gălățeni prinși în timp ce ar fi încercat să vândă cocaină, duminică

Duminică, 27 iunie a.c., au fost depistați în flagrant delict, de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vrancea, trei bărbați, de 21, 37 respectiv 42 de ani, din județul Galați, în timp ce ar fi încercat să comercializeze 10 grame de droguri de mare risc, respectiv cocaină.

În aceeași zi, pentru documentarea și probarea activității infracționale a celor 3 persoane, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție la locuințele deținute de aceștia, fiind descoperite și ridicate, în vederea confiscării, 45 de grame de cocaină, 5.020 de lire sterline, 400 de euro și 9.000 de lei, susceptibili a proveni din vânzarea de droguri.

Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi distribuit, către persoane din Vrancea și Galați, droguri de mare risc, pe care le-ar fi procurat din Belgia.

Șapte mandate de aducere au fost puse în aplicare. De asemenea, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism și 8 telefoane mobile.

În baza probatoriului administrat, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru trafic și consum ilicit de droguri de mare risc și ulterior, prezentați magistraților Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel