Transmisia de la Parada de 1 Decembrie: gafă a TVR sau strategie de imagine

TVR a gafat din nou la un eveniment important. Comentatorii postului public se lăudau că transmisia a reușit surprinderea celor mai bune unghiuri de filmare și a fost preluată de patru posturi naționale. O greșeală de regie a trimis, însă, telespectatorii spre posturile private care preluau TVR.

Motivul: sunetul de ambianță nu a fost coborât la un nivel acceptabil, ci a fost lăsat la nivelul la care vorbeau comentatorii TVR. Astfel, vocea prezentatorului paradei, amplificată de difuzoarele amplasate în Piața Constituției, s-a suprapus peste cea a lui Adelin Petrișor și a invitatului său. 

Sunet cu ecou ”viu” la TVR

Rezultatul a fost buimăcitor, mai ales că atât prezentatorul din Piață, cât și crainicii TVR citeau aceleași text cu descrierea vehiculelor militare. Un ecou straniu, care uneori o lua înaintea ”vocii”, făcând neinteligibil rezultatul. Păcat, mai ales că Adelin Petrioșor a făcut observații și a oferit informații interesante. Spre deosebire de TVR, Antena 3, de exemplu, a atenuat sunetul captat în Piață, lăsând comentatorii din platou să prezinte parada.  

Imaginile cu tribuna oficială, date pe repede înainte

Și mai straniu a fost modul în care s-a filmat tribuna oficială. Cadrul a fost atât de strâns, încât telespectatorii nu au putut vedea decât trei-patru persoane din jurul președintelui și premierului. Restul demnitarilor au fost prezentați de la distanță, în cadre de câteva secunde, făcând imposibilă identificarea,  fără o captură de ecran.  Dacă în cazul sunetului putem vorbi despre neprofesionalism, în cazul ”surprinderii celor mai bune unghiuri de filmare” poate fi luată în calcul ipoteza unei strategii de imagine.

Ministrul de Interne, absent din cadru

Ministrul de Interne, chestorul Petru Tobă, a fost acuzat de plagiat. Pentru premier, care a cerut integritate miniștrilor, cât și pentru președinte, aceste acuzații ridică probleme de imagine. Până la lămurirea situației, o asociere a imaginii cu cea a chestorului, este riscantă.  Ministrul  Petru Tobă a participat la parada de 1 Decembrie, potrivit MAI, dar nu poate fi văzut în imaginile TVR. Lângă președinte stă ministrul Apărării, Mihnea Motoc. Trupele Ministerului de Interne au defilat, alături de Armată, la paradă. Ministrul de Interne nu apare în cadru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel