Termenii ”mamă” și ”tată” ar putea fi înlocuiți cu ”părintele 1” și ”părintele 2”

lesbiene-adoptie-copil
lesbiene-adoptie-copil

Termenii ”mamă” și ”tată” ar putea fi înlocuiți cu ”părintele 1” și ”părintele 2” în Franța, în cazul în care căsătoria între persoanele de același sex va fi legalizată.

Schimbarea se va produce, desigur, în acte, pentru că în mintea oamenilor termenii de ”mamă” și ”tată” sunt adânc înrădăcinați, scrie washingtontimes.com.

Propunerea a stârnit furie în rândul reprezentanților Bisericii, care spun că o asemnea lege ar trebui suspusă votului public.

”Trebuie făcut referendum. Asta ar permite o dezbatere reală asupra propunerii”, a declarat episcopul  Dominique Rey, pentru Nouvelles de France , ca a adăugat că ”majoritatea este de acord cu modul tradițional de a privi familia”.

În replică oficiali ai guvernului spun că poporul a decis asupra acestui subiect în momentul în care l-au ales ca președinte pe François Hollande, această propunere făcând parte din campania lui electorală.

Ministrul Justiției, Christiane Taubira, a declarat că proiectul de lege va intra în parlament luna aceasta și pe lângă legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex le va permite acestora și adopțiile.

Legea actuala din Franța permite unei persoane, care se află într-o relație cu o altă persoană de același sex, să adopte un copil ca părinte singur.

Potrivit unui sondaj dat publicității joi de Institutul Francez pentru Opinia Publică, 61% dintre francezi sunt de acord cu mariajul intre persoanele de același sex. Mai puțin de jumătate însă, 48%, sunt reținuți cu privire la adoptie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel