Mutare-surpriză la vârful UE în favoarea lui Juncker (PPE)

Candidatul Stângii radicale la președinția Comisiei Europene, grecul Alexis Tsipras, a anunțat că-l susține pe reprezentantul PPE, Jean-Claude Juncker, în tentativa luxemburghezului de a forma o majoritate în Parlamentul European, transmite Euronews.

Grecul a spus că, în ciuda divergențelor politice, recunoaște că Juncker a câștigat alegerile.

"În decursul campaniei, am fost candidatul Stângii europene. Am avut neînțelegeri grave cu politica Partidului Popular European și cu candidatului acestora, Jean-Claude Juncker. Aceste neînțelegeri au existat și vor rămâne", a spus Tsipras.  Cu toate astea, "PPE a câștigat alegerile. Prin urmare, Dl. Jean-Claude Juncker ar trebui să aibă prima șansă să formeze majoritatea necesară și să înceapă negocierile cu celelalte grupuri politice", a adăugat Tsipras.

Reprezentantul Stângii radicale a subliniat că nu ar trebui, sub nicio formă, ca liderii Consiliului European să desemneze un candidat care nu a alergat în cursa politică din mai.

În timpul campaniei, alegătorii europeni au fost puși să aleagă între cinci candidați, fiecare fiind desemnat de către familia populară din care face parte.

Decizia lui Tsipras, deși este una de fair-play, este surprinzătoare pentru că partidul său se declară a fi nu unul anti-european, ci unul anti-austeritate, program economic a cărui artizani sunt popularii europeni.

Situație aiuritoare în UE: Candidatul PPE este susținut de socialiști, dar repudiat de populari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel