Tudor Ciuhodaru, mesaj pentru Carmen Iohannis, după cazul tinerei violate în Vaslui

Un parlamentar român îi solicită soției președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohanis, să se implice într-o acțiune caritabilă, apreciind că asta este menirea Primei Doamne a unei țări, să se implice în ajutorarea celor care au nevoie.

Deputatul UNPR, medicul Tudor Ciuhodaru, indignat și el de cazul tinerei violate de şapte bărbați în Vaslui, îi cere lui Carmen Iohannis să demareze o campanie de strângere de fonduri pentru consilierea psihologică a femeilor violate.

"Cred că asta e menirea Primei Doamne a unei țări. Să se implice în ajutorarea celor care au nevoie. Cum în sistemul de sănătate, dar și în cel de educație, lipsesc cu desăvârșire banii, cred că o campanie de strângere de fonduri pentru consilierea femeilor abuzate fizic este foarte necesară. Îi cer Doamnei Iohannis să se implice într-o astfel de acțiune caritabilă", a declarat pentru libertatea.ro, medicul deputat.

Dreptate pentru tânăra violată în Vaslui. Petiție online pentru pedepsirea violatorilor

În plus, Tudor Ciuhodaru a precizat că depune în Parlament un proiect de lege prin care va cere ca violatorii să fie condamnați la fel ca și criminalii, adică 25 de pușcărie.

"Cazul tinerei violate de şapte indivizi ne arată că e nevoie de acest pachet legislativ ce asigură toleranţă zero faţă de astfel de fapte abominabile. (....) A doua măsură prevede reintroducerea pedepselor prevăzute de vechiul cod penal privitoare la abuzurile sexuale asupra copiilor. Astfel se vor dubla pedepsele pentru pedofilie şi pornografie infantilă chiar la 25 de ani de închisoare, ce pot creşte prin sumarea de circumstanţe agravante. Şi asta pentru că noul cod e extrem de tolerant şi reduce practic la jumatate pedepsele. Durata maximă este de 5 ani de puşcărie pentru raportul sexual cu un minor cu vârsta cuprinsă între 13 si 15 ani, 7 ani dacă minorul are vârsta mai mică de 13 ani şi tot maxim 7 ani atunci când un adult îşi foloseste autoritatea sau influenţa pentru realizarea unui act sexual cu un minor a cărui vârsta este cuprinsă între 13 şi 18 ani. Nu sunt sancţionate actul sexual şi coruperea sexuală a minorilor dacă diferenţa de vârsta nu depăşeşte 3 ani şi nu prevede nicio sancţiune atunci când actul sexual sau coruperea sexuală au drept consecinţă moartea sau sinuciderea victimei.Pedepsele ar putea fi şi mai dure dar pedeapsa cu moartea nu mai există în România", a mai declarat deputatul.

Mărturia cutremurătoare a fetei violate până la leșin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel