Klaus Iohannis a promulgat Legea insolvenței persoanelor fizice. Inițiatoarea Ana Birchall, prima reacție

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, mai multe decrete prezidențiale. Printre acestea se numără și decretul pentru promulgarea Legii privind procedura insolvenței persoanelor fizice.

Deputata PSD Ana Birchall a fost inițiatorul legii adoptate în 20 mai în Parlament. Legea cu privire la procedura insolvenței persoanelor fizice va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

VEZI ȘI: ANI a identificat averi nejustificate. Cine sunt aleșii cu probleme

"Sunt bucuroasă că președintele Iohannis a înțeles importanța unei Legi a insolvenței persoanelor fizice, proiect de care românii au atât de mare nevoie. Cred că este o decizie normală care urmează votului covârșitor din Camera Deputaților, unde 309 de deputați au votat Legea insolvenței persoanelor fizice. Este o dovadă clară că, atunci când se dorește, putem obține consens la nivelul întregii clase politice pe legile așteptate de români. Mulțumesc totodată Guvernului pentru susținerea și avizarea favorabilă a legii, fiind singurul proiect privind insolvența persoanelor fizice avizat și susținut de un Guvern în ultimii 25 ani", a declarat Ana Birchall, inițiatoarea proiectului.

"Să nu mai fie urmăriți toată viața"

Deputata PSD a precizat că această lege "protejează românii, debitori de bună-credință, sufocați de datorii, care nu vor mai sta astfel cu frica în sân că vor fi executați silit sau că vor rămâne pe drumuri, pierzându-și bunurile. Demonstrăm astfel prin fapte că ne pasă de cei aflați în necaz, oferindu-le o speranță și o șansă ca viitorul lor și al familiilor lor să nu fie amanetat. Prin această lege se acordă un nou start oamenilor aflați în necaz financiar, care pot solicita, în condițiile legii, eliberarea de datorii reziduale, astfel încât să nu mai fie urmăriți toată viața". 

Ana Birchall a subliniat că, în termen de 6 luni, este necesară elaborarea normelor de aplicare care să le premită românilor să beneficieze de avantajele efective ale insolvenței persoanelor fizice. "Voi urmări şi parcursul de elaborare a normelor metodologice, astfel încât să asigurăm buna ei implementare”, a menționat Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel