Dragnea i-a răspuns lui Oprea! Ce poziție are PSD față de consultările propuse de UNPR

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, salută iniţiativa UNPR de a chema partidele parlamentare la consultări pe tema noului Cod Fiscal şi anunță că PSD va fi reprezentat la discuţii de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

"În ultima conferință de presă am făcut apel la întreaga clasă politică pentru trecerea la o politică axată pe problemele reale ale României, pe identificarea priorităților și renunțarea la politica de conflicte personale și demagogie. Constat că primele reacții sunt încurajatoare, deja câțiva actori politici semnificativi îndemnând la dialog pe tema Codului Fiscal. În acest sens, salut inițiativa venită din partea UNPR, prin vocea președintelui acestei formațiuni politice, Gabriel Oprea, de realizare a unei discuții între partidele parlamentare pe tema Codului fiscal, confirmând astfel prezența ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, din partea PSD, la această acțiune", transmite Liviu Dragnea, printr-un comunicat remis vineri dimineață.

El remarcă, "cu satisfacție", că PNL invită PSD și partidele din arcul guvernamental la dezbateri pe temele cele mai importante ale dezvoltării României.

Vezi și: Gabriel Oprea, UNPR, poziție cheie în războiul pentru Codul Fiscal

"Am exprimat întotdeauna necesitatea instituționalizării dialogului politic în toate situațiile în care opoziția poate aduce un aport de idei sau sprijin politic unor proiecte care transcend interesul politic imediat al partidelor. Pentru PSD, UNPR și ALDE dezbaterea celor mai importante teme ale guvernării a fost o practică politică ce a dus la o strategie de guvernare eficientă și stabilă. Temele macrostabilității economice a României sau funcționării și modernizării statului s-au aflat într-o continuă dezbatere sau negociere între trei partide care acoperă un spectru ideologic foarte larg, de la stânga, trecând prin centru stânga, până la dreapta", subliniază liderul interimar al PSD.

În opinia sa, "este binevenită o nouă căutare a consensului, după ce vechiul consens parlamentar pe această temă stabilit între coaliția de guvernare și PNL s-a spulberat, îndeosebi din cauza lipsei de comunicare între PNL și Președinție". "Dincolo de acestea, primim cu deschidere noua cerere de dialog pe această temă inițiată de PNL. Astfel, vom onora și această invitație tot prin ministrul Finanțelor Publice, care va fi însoțit, la ambele întâlniri, de o echipă de specialiști din cadrul MFP pentru a prezenta o refundamentare a Codului fiscal pornind de la cererile președintelui Klaus Iohannis sau ale altor organizații sau instituții care s-au pronunțat în spațiul public", precizează Liviu Dragnea.

Fostul ministru arată că, ulterior acestor discuții cu caracter tehnic, va exista "toată disponibilitatea" de analiză a posibilelor "soluții politice în cadrul unei întâlniri între conducerile partidelor parlamentare, care să aibă loc înainte de începerea sesiunii extraordinare a Parlamentului României, elementele concrete privind data, ora și locația urmând a fi stabilite de comun acord".

Citește și: Victor Ponta atacă dur doi jurnaliști cunoscuți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel