EXCLUSIV  Cuvinte dure la PSD: ”Papagalule. Ce morții mă-tii vrei?”. Ponta a ascultat la telefon și a postat un mesaj cheie

Ședința explozivă la PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea. Confruntarea dintre Valeriu Zgonea și tabăra lui Liviu Dragnea a provocat o altercație aproape de bătaie. S-au spus cuvinte dure, iar Victor Ponta, care cel mai probabil asculta la telefonul unui apropiat discuțiile, a intervenit decisiv, cu o postare care a fost imediat citită în sală.

Conducerea PSD, lideri de organizații județene și de la centru, s-a strâns, vineri, în sediul din Kiseleff, așteptând decizia ICCJ în dosarul Referendumul. După propunțarea sentinței, moment de stupoare: toți încremenesc. Nu se știe dacă Dragnea va avea interdicția de a face politică sau nu. Valeriu Zgonea și câțiva susținători ai săi stau pe hol, nu alături de ceilalți lideri PSD, dar pe moment nimeni nu dă importanță acestui detaliu, povestesc surse din interiorul partidului, pentru DCNews. Până la venirea lui Dragnea în sediu, cei aflați în sala de ședințe hotărăsc să iasă Codrin Ștefănescu, să dea o declarație presei. Ștefănescu, vizibil marcat, transmite un mesaj emoțional: Suntem șocați, nu ne așteptam etc.

Cine ești tu să vorbești în numele nostru?

La scurt timp, Liviu Dragnea ajunge la sediul PSD. Președintele întreabă sala care este poziția PSD. Codrin Ștefănescu, care ținea legătura cu organizațiile județene îi spune tranșant: Te-a votat tot Congresul, sute de mii de oameni, n-ai voie să demisionezi.

Radu Moldovan, președintele organizației Bistrița-Năsăud, îl atacă, însă, pe Ștefănescu. Cine ești tu să vorbești în numele nostru? Poate avem altă opinie. De ce ai ieșit să vorbești cu presa, îl întreabă Moldovan pe Ștefănescu. Secretarul general adjunct îi răspunde tăios: Da de ce n-ai ieșit tu, papagalule!.

Spiritele se încing, ajungându-se la înjurături. Morții mă-tii! este cea mai ”ușoară” dintre ele. Câțiva participanți sar să îi despartă pe Moldovan și Ștefănescu, cel din urmă părând gata să-l ia la bătaie pe liderul județean. Gabriela Firea, Viorica Băncilă, Olguța Vasilescu îl atacă pe Moldovan, luându-i partea lui Ștefănescu.

Să nu ne pierdem cumpătul pentru o cauză pierdută

În acest moment, ia cuvântul Valeriu Zgonea, care pare a interveni pentru calmarea spiritelor. Dar, Zgonea lansează un atac direct la Dragnea. Să ne liniștim, să nu se ajungă la discuții, că unii colegi mai nervoși își pierd cumpătul pentru o cauză pierdută, a spus Zgonea.

Cauza pierdută era, evident, Dragnea. Să facem un Comitet Executiv, iar Dragnea să facă un pas în lateral, a adăugat Zgonea.

Poziția sa a dus la o erupție de critici din sală. Olguța Vasilescu a fost foarte fermă: Eu cer schimbări la nivel de vârf, adică să retragem sprijinul lui Zgonea ca președinte al Camerei, că oricum ne-am săturat de el, parcă ar fi din altă echipă, face permanent declarații împotriva partidului, a spus Vasilescu.

Drum bun și Doamne ajută!

Pe acest fond al discuțiilor, cei care erau cu ochii pe tablete observă că Victor Ponta tocmai a postat o luare de poziție în care îi cere lui Dragnea să nu lase partidul ”Ofițerilor acoperiți sau descoperiți”.

Sala se întoarce împotriva lui Zgonea, care se ridică să părăsească sala, amenințând cu plecare din partid. Pleacă sănătos, drum bun și Doamne ajută, îi strigă Ștefănescu. Un partid penal, nu avem moralitate, replică Zgonea. Acesta îi cere lui Dragnea să se vadă într-o cameră separată, în doi.  Zgonea este urmat de Georgian Pop, Mihai Tudose și Radu Moldovan. Poziția liderilor PSD este de a-l susține pe Liviu Dragnea și a-i cere să rămână în fruntea partidului.

Dragnea se duce în camera în care îl aștepta Valeriu Zgonea, dar este urmat de Codrin Ștefănescu și Gabriela Firea. Ștefănescu îi cere să nu mai negocieze cu Zgonea. Președintele Camerei strigă tare, astfel încât este auzit de pe hol: Vă rog să părăsiți această încăpere!

PSD are o conducere penală

Are loc o nouă altercație, dar Dragnea intervine și îi cere lui Ștefănescu îi lase la discuții. Cei doi rămân singuri circa cinci minute, după care Zgonea iese prin spate, urmat de presă. El reiterează amenințarea cu demisia și este auzit spunând că PSD are o conducere penală. De cealaltă parte, Codrin Ștefănescu se plânge colegilor că este al treilea conflict cu Zgonea, în ultimele zile, că acesta se ceartă permanent cu parlamentarii PSD și că Olguța are dreptate: ar trebui schimbat de la Cameră.

Liderii PSD se strâng pentru declarații, în holul central. Războiul a început, iar taberele încep să-și numere simpatizanții. Peste 90 la sută din partid este cu Dragnea, spun unii dintre participanții la ședință. Nimeni nu îl vrea pe Zgonea, spun alții. Mesajul lui Ponta a venit într-un moment psihologic, se comentează. Avea pe cineva în sală, carte a lăsat telefonul deschis, altfel nu se explică această coincidență.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel