Alegeri europarlamentare: Unioniștii susțin candidații care semnează „Pactul pentru Basarabia”

Unioniștii promit sprijin în campania electorală pentru candidații la alegerile europarlamentare care își asumă public Unirea cu Republica Moldova, prin semnarea unui angajament, sub genericul „Pact pentru Basarabia”.

Numele candidaților care se vor angaja să respecte prevederile Pactului pentru Basarabia vor fi promovate pe site-ul creat special în acest sens: www.pactbasarabia.ro. Totodată, mai multe asociații unioniste vor face campanie semnatarilor Pactului, prin lipirea a sute de mii de abțibilduri și prin înregistrarea într-o bază de date a tuturor celor care acceptă să voteze numai candidați care susțin Reunirea, transmite Platforma Unionistă Acţiunea 2012, printr-un comunicat de presă.

Vezi și: Alegerile europarlamentare 2014 - Prognoza DCNews: Rezultatele fiecărui partid și ale candidaților independenți

Candidaților din partea tuturor partidelor li se va oferi platforma necesară pentru a-și prezenta oferta electorală în cadrul unei serii de dezbateri și conferințe. Primul astfel de eveniment va avea loc pe 7 mai, la Bran, unde reprezentanți ai formațiunilor politice sunt invitați să vorbească în fața veteranilor din războiul de pe Nistru din 1992 și a activiștilor unioniști.

Printre solicitările a peste 70 de asociații nonprofit din România, Republica Moldova şi Diaspora amintim: apariţii publice constante în presă şi în dezbaterile europene, în care să susţină identitatea românească a majorităţii populaţiei Republicii Moldova și legitimitatea reunirii celor două state românești, după modelul german, lobby pentru acceptarea de către Uniunea Europeană a acordării automate a cetăţeniei române şi/sau simplificarea acestora pentru toți cetățenii Republicii Moldova care se declară etnici români în documentele oficiale ale Republicii Moldova, adoptarea simbolică a unui liceu din Republica Moldova. 

Citește și: Alegeri europarlamentare: Sondaje vs rezultate finale în 2009

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel