Ziua Armatei Române. Tudose, "dovadă clară" despre armată

Foto Facebook / Mihai Tudose
Foto Facebook / Mihai Tudose

Guvernul României a fost, este şi va fi un partener necondiţionat al Armatei Române, afirmă premierul Mihai Tudose într-un mesaj de Ziua Armatei, publicat pe Facebook.

"Pe aici nu se trece' şi 'Împreună suntem mai puternici' sunt devize câştigate de Armata Română prin jertfă, curaj şi devotament. Anul acesta am celebrat 100 de ani de la victoriile de la Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz, victorii spectaculoase, care au schimbat soarta României în Primul Război Mondial. Un an mai târziu, în 1918, celebram Marea Unire a poporului român. Acum, la 100 de ani distanţă, România reprezintă un pol de stabilitate în regiune, lucru vizibil şi prin încrederea şi respectul de care se bucură Armata în rândul cetăţenilor români, dar şi din partea aliaţilor noştri', a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Premierul adaugă că militarii români sunt "extrem de apreciaţi în cadrul misiunilor NATO, fapt ce contribuie la creşterea prestigiului". "Este o dovadă clară, dacă mai era nevoie, că Armata Română deține importante resurse pentru asigurarea securității naționale", precizează Tudose.

[citeste si]

De asemenea, premierul subliniază că România a demonstrat că este un important membru NATO, un aliat apreciat pentru profesionalism, care-şi respectă angajamentele luate. "Alocarea a 2% din PIB pentru Apărare este o realitate, care a deschis noi oportunităţi pentru ţara noastră. În primul rând, am parcurs etape importante pentru revitalizarea industriei de apărare. Am semnat deja protocoale de colaborare între Guvern şi mari companii de armament, care vin să investească în România cu tot cu transfer tehnologic. În al doilea rând, venim în sprijinul armatei, prin asigurarea de echipamente militare de ultimă generaţie. Guvernul României a fost, este şi va fi un partener necondiţionat al Armatei Române. Astăzi, 25 octombrie, când sărbătorim Ziua Armatei, doresc să-mi exprim recunoştinţa şi preţuirea pentru militarii români, care prin jertfă, curaj şi devotament asigură securitatea cetăţenilor şi integritatea teritorială", transmite Mihai Tudose.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel