Zile libere pentru părinții care merg la control cu copiii

Ministerul Sănătății a propus o nouă lege conform căreia părinții vor beneficia de timp liber pentru a le face un control medical copiilor.

Părinții și reprezentanții legali ai copiilor vor beneficia de una sau două zile libere pe an pentru a se ocupa de sănătatea copiilor, însă fără obligația angajatorului de a plăti drepturile salariale, conform unui proiect pus in dezbaterea publică pe site-ul Ministerului Sănătății.

"Conform dispozițiilor actului normativ se acordă de către angajatorii publici și privați o zi lucrătoare liberă pe an, părinților sau reprezentanților legali ai copiilor, pentru îngrijirea sănătății copiilor. Sunt luați în considerare copiii minori, cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani, aflați în îngrijirea și întreținerea părinților sau a reprezentanților legali.

Persoanele prevăzute de actul normativ vor beneficia de una sau două zile lucrătoare libere pe an, în funcție de numărul de copii, fără obligația angajatorului de a plăti drepturile salariale aferente. Prin acordarea acestei zile lucrătoare libere, se asigură posibilitatea părinților sau reprezentanților legali ai copiilor, de a verifica anual starea de sănătate a copiilor minori” prevede legea fundamentală a proiectului.

Pentru familiile sau persoanele cu unul sau doi copii se va acorda tot o zi lucrătoare liberă pe an, în cazul familiilor cu trei sau mai multi copii aceștia vor beneficia de doua zile lucrătoare libere pe an, angajatorul va stabili dacă consecutiv sau separat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel