Ziare, la zi: Cum folosim rețeta pentru Algocalmin

De ce a interzis Boc evacuarea chiriașilor în timpul iernii? S-a gândit la chiriașul de la Cotroceni. Poate vine Mihai, să-i ceară evacuarea.

Cum amenință presa siguranța națională, uite aici:

Adevărul are un corespondent în tabăra de vară unde fierbe gulașul autonomiei. După Tokes, a venit și vicepremierul Ungariei să mestece în ceaun. El cere ”autonomie culturală pentru maghiarii de pretutindeni și autonomie teritorială pentru maghiarii care trăiesc în bloc”. La mine în bloc nu trăiește niciun maghiar, dar dacă ar trăi aș fi de acord să-i oferim autonomie teritorială, pe toată întinderea apartamentului. Cu excepția spațiului de la subsol, unde am ascuns un maidanez, până îi găsesc un stăpân.

Atât Adevărul, cât și Click scriu că un oarecare Antohi a apărut la ProTv ca să facă unele confidențe despre Mădălina. Omul e prezentat drept ”prietenul intim” al cântăreței. Pentru o mare parte a publicului de tabloide, intim înseamnă sex. Din text înțelegem însă că e doar un prieten apropiat. Am putea, deci, spune, că Laurențiu Ciocăzanu e prietenul intim al lui Grigore Cartianu?

Adevărul a citit un sondaj realizat de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, care  arată că ”principalii vinovaţi pentru corupţia din spitale sunt pacienţii care dau şpagă cadrelor medicale, dar şi medicii care primesc atenţii”. Nici nu era greu: ori e medicul de vină, ori pacientul. Tertium non datur, spun latinii, ceea ce se traduce prin faptul că de vină nu poate fi vânzătorul de la buticul din curtea spitalului. „Dacă pacientul vrea să-mi ofere o sumă de bani pentru că l-am făcut bine nu-i o problemă. Cred că problema este în cazul în care medicul îi cere bolnavului bani. Aşa ceva nu e normal“, consideră un doctor citat de Adevărul. Cred că știu cine e doctorul, am mai auzit fraza asta la Oprescu. Nu mi se părea corectă, cum nu mi se pare nici acum. Doar dacă Oprescu rostește și următoarea formulă:” Dacă firma care vinde ceasuri aurite primăriei vrea să-mi ofere o sumă de bani, că le-am montat, nu-i o problemă. O problemă ar fi dacă îi cer eu, înainte”. Dar să nu o zică acum, ci în 2012, înainte de alegeri.

România Liberă, dar și alte ziare se referă la propunerile lui Boc drept ”mica reformă” din Justiție. Da, și? Vorbim de Boc. Cum ai vrea să fie reforma? Zi mersi că a făcut-o și pe asta!

Cum încă mai scriu de plăcere, recunosc tendințele masochiste pe care le încerc când parcurg editorialele Alinei Mungiu Pippidi în România Liberă. Cred că e plătită la numărul de semne, fiindcă articolele sunt kilometrice, sau mai degrabă chintalice, având greutatea semnăturii amintite mai sus. Ultimul are o parte interesantă și adevărată, ascunsă ca aurul de la Roșia Montană sub un munte de steril. (Să nu crezi că sugerez folosirea cianurii, în cazul Mungiu, doar îmi pare rău că nimeni n-o să aibă răbdare să citească până la capăt). Ideea este că la noi posturile se oferă clientelei politice, de aia ne pleacă tinerii. În 2006, Alina îi propusese lui Tăriceanu să facă o școală de eurocrați, condusă de o tipă pe care o recomandase chiar dânsa. Știi ce-s eurocrații? Funcționarii ăia care înghit jdemii de euro, la Bruxelles. Ei bine, lui Călin nu i-a ieșit nimic la faza asta, deci a ignorat-o, așa că fata conduce acum o școală de eurocrați la o Universitate din occident. Până să ajungi aici, trebuie să citești ceva despre CUC (?), respectiv corupția din universități, ISI, NEC și doctorate. Toate sunt lucruri adevărate, ok, dar nu la grămadă...Poate nu i-ar strica dnei profesor un mic curs de presă, înainte să dea lecții altora. Vorbim de experți, nu? De ce să scrie editoriale toți amatorii, fără un minim training jurnalistic? Dar nu disperați, finalul e conform manualelor: deși se vorbea de eurocrați, Alina a ajuns iar la Adrian Marino! Și te mai miri că EvZ o ține langa cu soacra lui Geoană.

Puterea scrie că bărbatul care a vândut furadanul folosit de Mădălina a fugit în Serbia. De fapt, de acolo importa omul chimicale interzise în UE. Poate s-a dus să aducă un nou transport. Iată că insecticidele fără timbru fac victime, nu doar țigările, cu care te sinucizi lent, în 20-30 de ani.

Gândul remarcă inițiativa lui Voiculescu, de suspendare a președintelui, pe motiv că a propus tăierea pensiilor, iar legea a fost deja declarată neconstituțională. Noua suspendare va fi dezbătută în septembrie și va putea ajunge în plen prin octombrie, când dă bruma în facturile de întreținere. Bună mișcare: dacă băga cererea către Biroul Permanent în iunie, apucau să o respingă udemeriștii, cu ochii pe vechile sondaje. Așa, în iulie, nu au cum s-o voteze, dar nici nu pot spune: de ce ai venit abia acum cu solicitarea? Rămâne, deci, cum am stabilit: dacă UDMR vede că ăștia nu mai au ce oferi, în noiembrie sau decembrie plouă cu găleata, sau mai degrabă cu gălețile, oferite pentru un vot sau două.

Libertatea are o știre tare: un copil de şapte ani, din Iaşi, a lansat, astăzi, un volum de povestiri, intitulat "Poveştile mele de pe vremea când nu ştiam să scriu", care cuprinde o sută de istorioare pe care le-a spus până la această vârstă. Nu mai sunt decât 11 ani și va lansa ”Povestea Poveștilor mele, de pe vremea când nu știam...”. Ce Doamne, iartă-mă, nu știa, că am uitat?

După ce că ne dă dureri de cap criza, vine și Europa asta cu legi caraghioase. Astfel, scriu ziarele, ne obligă să interzicem ”eliberarea algocalminului fără reţetă, pentru că medicamentul conţine o substanţă ce poate produce neaşteptat şi independent de doză şi durata tratamentului scăderea globulelor albe şi implicit a imunităţii”. Bun și dacă avem rețetă, ce facem când se produce neașteptat și independent de doză scăderea globulelor? Unde ne băgăm rețeta, ca să fim protejați cu acest petec de hârtie?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel