Zetea, despre învestirea Guvernului și mutarea PSD: Nu se va încerca acest lucru

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a afirmat că social-democrații nu vor tergiversa calendarul de învestire a Guvernului.

„Nu un singur partid poate hotărî soarta alegerilor anticipate parlamentare în acest an. Sigur că nu este neapărat o soluție pentru România, ci pentru anumite partide politice, care va genera o anumită criză politică în următoarele luni, dar având în vedere că există o largă majoritate în cadrul partidelor politice care își doresc aceste alegeri anticipate, PSD nu se va opune, adică nu are cum s-o facă, pentru că nu avem majoritate în cadrul Parlamentului României. Și atunci mai bine începem să conlucrăm pe acest subiect, partidele politice între ele, pentru a clarifica situația politică la nivel național", a declarat Gabriel Zetea, marți, la RFI.

Chestionat despre alegerile anticipate și dacă PSD va colabora cu celelate partide în vederea declanșării acestora, liderul PSD Maramureș a spus că social-democrații nu vor tergiversa calendarul audierii miniștrilor în Parlament și votul de învestitură a Executivului de către Legislativ.

„Adică nu se va încerca o tergiversare a calendarului sau eu știu ce măsuri ar fi la îndemâna Parlamentului, pentru ca alegerile anticipate să poată efectiv fi realizate. Dacă asta este dorința partidelor de dreapta din România, care împreună în Parlamentul României au majoritate, atunci PSD nu va face decât să se pregătească de aceste alegeri și să ne prezentăm în fața românilor, chiar dacă acest lucru nu ar rezolva în nici un fel situația conflictuală de pe scena politică", a completat Zetea.

Social-democratul a adăugat că PSD va vota împotriva propunerilor de Guvern ale PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel