Zegrean: Băsescu nu știe ce decizie vom da la legea descentralizării

zegrean dece
zegrean dece

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, spune că președintele Traian Băsescu nu are de unde să știe ce decizie urmează să dea CCR la legea descentralizării, după ce șeful statului, cu o zi în urmă, s-a arătat sigur că acest act normativ nu va trece de judecătorii Curții.

Zegrean a fost întrebat de jurnaliști, miercuri, în fața sediului CCR, cum comentează declarațiile președintelui despre ce decizie va lua Curtea referitor la legea descentralizării. Judecătorul a răspuns că este dreptul oricui să aibă o părere, dar ”nu cred că știe (Traian Băsescu - n.r) ce decizie vom da astăzi”.

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la sfârșitul unei declarații de presă, că va retrimite legea descentralizării la Parlament atunci când va ajunge la el, dar nu crede că va fi nevoie de asta pentru că legea nu va trece de Curtea Constituțională. ”Eu nu cred că trece de CCR această descentralizare pentru că modul cum conceput-o guvernul contravine principiului de stat unitar. Se creează un număr mare de insulițe autonome în raport cu centrul, ceea ce contravine Constituției. Eu cred că această lege pică la CCR. Dacă ajunge la mine, în faza inițială o voi trimite înapoi Parlamentului, după care o voi ataca la CCR pe principii Constituționale”, spunea președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel