Zborul MS804, Egypt Air, primele indicii-cauza catastrofei

Surse militare elene au confirmat că au fost identificate resturi ale avionului egiptean dispărut în Mediterana, joi dimineața. Oficialii egipteni afirmă că zborul MS804 Egypt Air s-a prăbușit la 23 de mile de Creta după un atac terorist, fiind foarte puțin probabilă existența unor motive tehnice. 

Avioane franceze, egiptene, americane și grecești au căutat resturi ale aparatului Airbus 320, după ce acesta a dispărut de pe ecranele radar în largul Mării Mediterana. Ipoteza unui atac terorist a fost susținută și de șeful serviciilor de securitate din Rusia, Alexander Bortinikov, citat de presa britanică.

Aeronava a efectuat două schimbări bruște de direcție, înainte să dispară brusc de pe radar, fără a emite nicio avertizare. Avionul s-a rotit cu 90 de grade la stânga, apoi a efectuat o mișcare de întoarcere, de 360 de grade, spre dreapta.

De remarcat că și aeronava Malaysia Airlines pierdută la 8 martie 2014 a efectuat schimbări neașteptate de direcție, înainte de a dispare de pe ecranele radar, în Oceanul Indian.

Altitudinea la care se afla era de circa 8000 de metri. Printre pasageri sunt 15 francezi, un britanic, un canadian, un belgian, un portughez, egipteni și cetățeni din câteva țări africane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel