Winkler: Parlamentul European doreşte triplarea bugetului pentru Programul Erasmus+

Parlamentul European doreşte, în contextul negocierilor pentru noul buget multianual 2021-2027, triplarea sumelor alocate pentru Programul "Erasmus +" şi dublarea celor alocate pentru Programul "Europa creativă", ambele fiind dedicate tinerilor din Uniunea Europeană, a declarat marţi, la Deva, parlamentarul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE).

El a arătat că în actualul mandat va activa ca membru supleant în Comisia de Cultură, Educaţie şi Sport (CULT), menţionând că una dintre priorităţile sale în următorii cinci ani va fi legată de politicile de tineret. 

"Eu cred că dacă este să avem o viziune, să construim un viitor în această ţară, atunci avem obligaţia să ne ocupăm de tineri, să-i ascultăm pe tineri, să finanţăm programe care le sunt dedicate. (...) În Comisia pentru Cultură şi Educaţie, prima dezbatere pe care am avut-o a fost legată de bugetul de după 2021. Dorim să triplăm finanţarea Programului Erasmus+, iar acest lucru este foarte important, pentru că înseamnă mai multe burse pentru studenţi, pentru cercetători, înseamnă bani suplimentari pentru proiecte", a menţionat deputatul european.

Potrivit acestuia, proiectele dedicate tinerilor au un mare impact în rândurile acestora, unul dintre programele de succes fiind şi cel denumit "Descoperă Europa - Discover EU", prin care la împlinirea vârstei de 18 ani tinerii primesc un voucher de călătorie gratuită pe calea ferată. 

"Eu cred că este o idee grozavă pentru că în viaţa unui om ziua şi perioada în care împlineşte 18 ani este una crucială, de care îşi aduce aminte. Şi dacă primeşti, cu această ocazie, un cadou de la UE, cred că este un lucru bun. De asemenea, cred că a călători este un lucru foarte important pentru fiecare dintre tineri şi toate programele care dau această posibilitate tinerilor sunt importante", a mai spus Iuliu Winkler.

El a arătat că pe linie de educaţie a tinerilor are deja proiecte în derulare cu instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca, Timişoara şi Petroşani, manifestându-şi deschiderea şi pentru alte propuneri de colaborare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel