Vrancea: Aproximativ 41.000 de autovehicule înmatriculate în Focşani şi de patru ori mai puţine locuri de parcare

În municipiul Focşani sunt înmatriculate aproximativ 41.000 de autovehicule, dar în oraş există numai 10.800 de locuri de parcare disponibile, de patru ori mai puţin decât ar fi necesar, potrivit reprezentanţilor autorităţii locale.

"Parcarea în municipiul Focşani este una din marile probleme cu care ne confruntăm şi este o problemă foarte spinoasă. La nivelul municipiului Focşani avem aproximativ 41.0000 de autovehicule înmatriculate, raportat la un număr aproximativ de 10.800 de locuri de parcare, atât cu plată, cât şi de reşedinţă, de patru ori mai puţin decât ar fi necesar. La momentul actual căutăm soluţii pentru a putea crea şi alte locuri de parcare", a declarat, pentru Agerpres, primarul Cristi Misăilă.

Potrivit acestuia, câţiva agenţi economici s-au arătat interesaţi să dezvolte proiecte de parcări subterane şi supraterane, primăria luând în calcul un parteneriat public privat.

Primăria Focşani are în derulare mai multe proiecte cu fonduri europene pentru resistematizarea infrastructurii de transport din oraş, dar niciunul din aceste proiecte nu prevede şi locuri de parcare, pentru că, potrivit primarului, aceste proiecte îşi propun să încurajeze locuitorii oraşului să folosească mai des transportul în comun sau bicicleta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel