Vot moţiune. CCR: Grindeanu nu avea dreptul de a sesiza

Modalitatea concretă de exercitare a votului secret cu bile excedează competenţei Curţii Constituţionale, iar Sorin Grindeanu nu avea dreptul de a sesiza în acest caz, precizează CCR într-un comunicat transmis miercuri, 12 iulie, Agerpres.  

CCR a respins miercuri, cu unanimitate de voturi, ca inadmisibilă, sesizarea lui Sorin Grindeanu, în calitate de prim-ministru la data formulării acesteia, cu privire la condiţiile votării de către deputaţi şi senatori a moţiunii de cenzură din 21 iunie - "România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!".

"Curtea a reţinut, în esenţă, că autorul cererii nu avea dreptul de a sesiza CCR în această problemă, iar, pe de altă parte, că modalitatea concretă de exercitare a votului secret cu bile excedează competenţei Curţii Constituţionale. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului", se arată în comunicatul citat.

Pe 29 iunie, Sorin Grindeanu a transmis o scrisoare preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, solicitându-i acestuia examinarea condiţiilor votării la moţiunea de cenzură.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel