Vlad Voiculescu, ministrul transparență, despre morții de Covid-19: Prefer să nu rostesc cifre, dar nu e exclus să fie de ordinul miilor

Vlad Voiculescu / Foto gov.ro
Vlad Voiculescu / Foto gov.ro

Ministrul demis al Sănătății, Vlad Voiculescu, a refuzat să răspundă „în cifre” când a venit vorba de diferențele între raportările Covid-19 de pe cele două platforme. 

Ministrul demis al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat vineri, la Digi24, privind diferența între raportările Covid-19 că „au fost mai multe discuții, s-a încercat verificarea veridicității problemei sau amplitudiunii problemei, dacă vreți, pe baza câtorva spitale, după care s-a format un grup de lucru.”

Întrebat care e cifra, Vlad Voiculescu a răspuns că „n-o să mă lansez în cifre exacte. Am spus că nu e semnificativă.”

În continuare, i s-a adus în atenție că ar trebui să meargă „cu transparența până la capăt.”

VEZI ȘI: Dilema morților Covid-19. Vâlcu, despre Voiculescu: Nu e exclus să fie un zero uman poleit cu like-uri

„Datele nu sunt certe. Ce este cert este că există o diferență și că este semnificativă.”, a afirmat apoi ministrul demis al Sănătății. 

Prefer să nu rostesc cifre, dar nu e exclus să fie de ordinul miilor (n.red. morți de Covid-19 în plus).”, a revenit Vlad Voiculescu asupra declarației inițiale.

De asemenea, Vlad Voiculescu a menționat că „dacă le-aș fi avut și dacă ar fi fost cifre pe care ne putem baza, evident... Lucrurile astea sunt chestiuni care trebuie verificate în detaliu, după care pot fi ajustate.”

Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, miercuri, din funcția de ministru al Sănătății. Decizia a venit pe fondul mai multor crize din sănătate, între care și evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor, la scurt timp și după Ordinul privind criteriile de carantină, semnat de Andreea Moldovan. Aceasta din urmă a fost demisă, de asemenea, din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel