Vlad Ciurea: Scriu aceste lucruri gândindu-mă la amenințarea războiului

Foto Facebook / Vlad Ciurea
Foto Facebook / Vlad Ciurea

„Bucurați-vă de libertate și păziți-o ca pe bunul vostru cel mai de preț!”, a transmis Vlad Ciurea.

„Departe de mine gândul să scriu vreun eseu de natură filozofică despre libertate, de orice fel ar fi aceasta. Sunt opere fundamentale care tratează această problemă și blindează bibliotecile universităților din toată lumea. Dar se cuvine să ne uităm cu atenție la lumea care ne înconjoară și, în opinia mea, avem cu toții datoria apărării libertății umane, în toate formele acesteia. (...) Acum, trăim într-o societate liberă. Concediile în Grecia sau Turcia sunt relativ la îndemâna unei familii cu venituri medii. Foarte mulți români, pe de altă parte, au plecat să muncească în străinătate, lucru de neconceput înainte de 1990. Sigur, societatea românească este una eterogenă, sigur, există probleme în toate sectoarele de activitate. Nu trăim ca în Germania sau Franța, veniturile sunt mai mici, economia merge ca un motor în doi timpi, nu în patru, ca în lumea civilizată. Suntem la capătul de jos al clasamentelor europene la multe capitole. Putem contesta foarte multe în ceea ce privește viața noastră de astăzi. Dar cel mai important lucru este că suntem în aceste clasamente europene sau internaționale. Iar acest lucru vine din faptul că suntem liberi.

Scriu aceste lucruri gândindu-mă la amenințarea războiului. După pandemie, perioadă care a permis statului să îngrădească libertatea cetățenilor săi – nu numai la noi, în toată lumea – acum suntem în fața unui nou tip de atentat la libertate. Pentru că asta este această „operațiune militară specială”: un atentat la libertatea oamenilor care nu vor să trăiască după regulile impuse de la răsărit!”, a spus prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea.

„Nu poți clădi o societate liberă fără să te sprijini pe valori. De la etică la bun-simț, toate câmpurile trebuie sădite cu grijă, îngrijite și apoi predate generațiilor care vin care, la rândul lor, trebuie să facă același lucru”, a mai zis, pentru romanialibera.ro, Vlad Ciurea.

„Bucurați-vă de libertate și păziți-o ca pe bunul vostru cel mai de preț”, a conchis neurochirurgul Vlad Ciurea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel