Vizita lui Trump în Polonia provoacă îngrijorare la Bruxelles

Vizita lui Donald Trump de săptămâna viitoare din Polonia provoacă îngrijorare la Bruxelles pentru că sosirea președintelui SUA poate încuraja sfidarea Varșoviei față de Uniunea Europeană, relatează Reuters. 

Trump vizitează Polonia pentru o zi - înainte de summitul G20 care va avea loc la Hamburg, Germania. 

Miniștrii de la Bruxelles consideră că reuniunea din 6 iulie, denumită 'Summitul celor Trei Mări, prin prisma faptului că țările implicate au ca granițe Marea Baltică, Marea Neagră respectiv Marea Adriatică. 

Trump intenționează să promoveze exporturile de gaze naturale din S.U.A. către Europa Centrală și de Est, o regiune foarte dependentă de resursele rusești, conform informațiilor furnizate de consilierul său pe probleme economice. De altfel, Polonia a primit prima livrare de gaz natural lichefiat din S.U.A. (LNG) în această lună. 

"Nu putem decât să fim puțin suspcioși pentru că totul pare a fi o încercare de a distruge unitatea europeană", a spus un alt diplomat UE despre summitul celor "Trei Mări". 

Polonia este una dintre principalele voci din regiune împotriva migrației, o viziune pe care o împărtășește cu Trump, alături de ignorarea schimbărilor climatice și a suspiciunii privind organismele internaționale, conform Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel