Vizită ISTORICĂ în SUA

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a anunțat luni că va efectua o vizită la Pearl Harbour. El va purta discuții cu președintele american Barack Obama, după vizita acestuia la Hiroshima în luna mai.

Abe va fi primul șef de guvern japonez care va merge la locul unde Japonia a atacat, prin surprindere, Statele Unite în dimineața zilei de 7 decembrie 1941, declanșând intrarea acestora în Al Doilea Război Mondial.

'Voi merge la Pearl Harbour', a declarat Shinzo Abe luni, în fața presei.

În urmă cu aproape 75 de ani, aviația japoneză a atacat baza navală americană de la Pearl Harbour, omorând mai mult de 2.400 de soldați și civili. În numai două ore, au fost scufundate sau avariate în jur de 20 de nave ale Flotei Pacificului și distruse 164 de avioane americane.

Japonia nu acordă o mare atenție marcării acestui eveniment, spre deosebire de importanța dedicată bombardamentelor atomice asupra orașelor sale Hiroshima și Nagasaki, în august 1945, înainte de capitulare.

În schimb, în SUA, unde 7 decembrie este marcată ca zi a memoriei, Pearl Harbor are o ridicată valoare simbolică, în timp ce tragediile de la Hiroshima și Nagasaki nu sunt comemorate oficial, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, Barack Obama a efectuat în luna mai o vizită istorică la Hiroshima, prima a unui președinte american în exercițiu în acest oraș martir.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel