Vize SUA. Consulatul de la Ankara, activitate reluată

Misiunile americane din Turcia urmează să reia serviciile complete de viză în urma asigurărilor de securitate de la guvernul turc asupra personalului consular al Statelor Unite.

Statele Unite au suspendat toate serviciile de viză "non-imigrante" după arestarea unui angajat al consulatului său în octombrie.

Lucrătorul a fost reținut în legătură cu legături suspectate cu un cleric care a fost acuzat de lovitura de stat esuată anul trecut în Turcia.

Departamentul de Stat al SUA a declarat că este "sigur că angajamentele de securitate s-au îmbunătățit suficient", relatează BBC. Turcia "a oferit asigurări de nivel înalt" au precizat oficiali americani.

Departamentul de stat a declarat că SUA a fost asigurată că nu au fost cercetați alți angajați locali din misiunile sale și că personalul nu ar fi reținut sau arestat, îndeplinind funcțiile lor oficiale.

Cu toate acestea, a mai spus că are încă preocupări serioase privind acuzațiile împotriva angajaților locali aflați în arest și despre cazurile împotriva cetățenilor americani reținuți în condițiile stării de urgență impuse după tentativa de lovitura de stat din iulie 2016.

Conform sursei citate, sunt cel puțin 11 cetățeni americani aflați în prezent în arest în Turcia.

Ambasada turcă la Washington a salutat decizia SUA și a declarat că restricțiile de viză pentru cetățenii americani impuse de la începutul litigiului ar fi, de asemenea, ridicate.

Cu toate acestea, a declarat că Turcia nu a dat asigurări SUA cu privire la cazurile procesate de instanțele turcești și că a avut totuși îngrijorări cu privire la cetățenii turci care se află în instanță în SUA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel