Virgil Guran (PNL): Sunt datorii la PNDL. Teodorovici: Punem un pariu în seara asta?

Virgil Guran (PNL) a acuzat guvernarea PSD că a lăsat datorii foarte mari la PNDL, în momentul în care a plecat de la Palatul Victoria. Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanţe, l-a provocat pe Guran la un pariu. 

Iată aici ce au discutat cei doi: 

Virgil Guran: Am discutat despre PNDL şi s-a spus că doar 2 miliarde de lei sunt datorii acolo. Ei bine, sunt datorii de 5 miliarde. 

Eugen Teodorovici: Puneţi un pariu cu mine în seara asta? Puneţi un pariu că atunci când am predat guvernarea, în Ministerul Dezvoltării erau facturi la 1,2 miliarde de lei? 5 miliarde au fost plăţile făcute de noi anul ăsta. Eu vă spun ce este real. 

Virgil Guran: Eu vă spun ce am găsit, şi la PNDL erau vreun miliard plăţi făcute. 

Eugen Teodorovici: Ascultaţi-mă ce vă spun şi credeţi-mă că nu îmi permit să fac declaraţii aiurea. La momentul predării, 1,3 miliarde erau în buzunarul ministerului. Noi nu am putut să alocăm alţi bani pentru că nu puteam face rectificare. 

Virgil Guran: Eu vă spun care este situaţia, dle ministru. Exact asta este situaţia. Apropo de deficit. Nu ai cum să spui primarilor că nu le dai bani. 

Eugen Teodorovici: Întrebaţi primarii dacă vor să se dea OUG care să spună că firma care este pe proiectele de investiţie să nu se încarce cu TVA decât atunci când statul primeşte banii. Firmele au lucrat, dar nu pot factura. 

Virgil Guran: Ideea este bună, dar de ce nu aţi făcut-o când aţi fost ministru? 

Eugen Teodorovici: Am făcut-o, căutaţi! S-a aplicat deja, în 2018! Nu au mai primit bani acum pentru că Guvernul a fost dărâmat în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel