Virgil Guran - Adrian Dobre, schimb acid de replici la TV

Lia Olguța Vasilescu creează noi dispute după ultimele anunțuri.

Ministrul Muncii vrea ca salariul minim brut pe ţară să crească la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, potrivit unei hotărâri de guvern prezentată spre primă lectură, joi, la începutul şedinţei Executivului.

De asemenea, printre măsurile care au fost anunțate se numără implementarea unor măsuri pentru ca multinaționalele să fie descurajate să externalizeze profiturile, dar și modificarea modul de impozitare pentru venituri. 

Deputatul PNL Virgil Guran și Adrian Dobre, secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, au avut o dispută în direct la România TV.

Vă prezentăm dialogul celor doi:

Virgil Guran: Sunt companii care vor închide, credeți-mă. Nu o spun așa, numai ca să atac PSD-ul, sunt om de afaceri de atâta timp, președinte de patronat, am legături cu oamenii. Și au zis, bă, când au ajuns acolo, n-am ce face, trebuie să mă duc în Republica Moldova, în Maroc, unde m-oi duce...

Adrian Dobre: Fals! Fals!

V. Guran: Este foarte adevărat. Doar în țările sărace...

A. Dobre: Fals pentru că de doi ani de zile se previzionează acest lucru și culmea este că angajările au crescut extraordinar de mult, în contradicție cu ce spuneți dumneavoastră.

V. Guran: Doar în țările sărace merge acest lot. Pentru a face în România să fie salariile mai mari, trebuie să ne axăm, că vorbeați de fondul suveran de investiții, deja sunt ca la Ion Creangă, povești. Trebuie să facem în așa fel să se dezvolte industriile care permit salarii mai mari. Adică, industria constructoare de mașini, IT, minuni de genul acesta. Ei, noi în momentul de față venim cu...

A. Dobre: 8% creșteri cu...

V. Guran: Eu cunosc multe companii care vor trebui să trimite oamenii acasă. Să vă pregătiți, domnul Dobre, să vedeți ce faceți cu oamenii ăia trimiși acasă. În momentul de față începe lucrul pe care l-au făcut alții înainte, îi învrăjbim pe cei de la stat cu particularii. Nu putem să dăm salariile mai mari la cei de la stat pentru că nu vor nenorociții ăștia de particulari să le luăm impozite mai mari, să îi omorâm și asta faceți în momentul de față.

A. Dobre: Uitați-vă din nou în cameră și spuneți-le celor aproape 2 milioane de oameni care trăiesc cu...

V. Guran: Domnule sunteți regizor de platou că văd că începeți să spuneți unde să ne uităm în cameră. Vă ascult la regie de cameră, văd că îmi spuneți unde să mă uit, de ce să mă uit. Mai bine uitați-vă dumneavoastră ce faceți cu oamenii ăia care își pierd locurile de muncă.

A. Dobre: Domnule Guran, spuneți-le celor aproape 2 milioane de oameni care trăiesc cu 1.000 de lei net pe lună că este prea mult.

V. Guran: Eu sunt de acord că trebuie mărite salariile, dar trebuie pe etape, domnule Dobre.

A. Dobre: De 2 ani de zile veniți și spuneți la televizor că se întâmplă un dezastru, că oamenii rămân fără locuri de muncă.

V. Guran: Uitați-vă în ochii mei, domnule, chiar nu aveți unul mai deștept decât Mișa?

A. Dobre: Cel mai mic șomaj. În timp ce dumneavoastră spuneți la televizor că se va întâmpla o tragedie și că oamenii rămân fără loc de muncă, sunt sute de mii contracte de muncă în fiecare lună.

”Sute de mii de contracte de muncă în fiecare lună? Domnule Dobre, unde trăiți? Doamne ferește!”, a fost remarca unui alt invitat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel