Viorica Dăncilă, în Emiratele Arabe Unite. Mesaj despre românii care lucrează acolo

La data de 17 octombrie 2018, prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, a efectuat o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, prilej cu care a avut o întrevedere cu Alteţa Sa Şeica Fatima Bint Mubarak, "Mama Emiratelor", soţia fondatorului EAU.

La întrevedere, doamna Viorica Dăncilă a fost însoţită de Sorina Pintea, ministrul sănătăţii, şi consilieri din Aparatul propriu de lucru al Prim-ministrului României.Cu această ocazie, s-a discutat despre stadiul relaţiei bilaterale româno-emirateze, sens în care prim-ministrul român a reconfirmat angajamentul Guvernului României pentru consolidarea relaţiilor ţării noastre cu lumea arabă, obiectiv evidenţiat în Programul de guvernare 2017-2020. 

Apreciere pentru ospitalitatea manifestată faţă de români

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis aprecierea faţă de ospitalitatea şi sprijinul acordat de autorităţile emirateze cetăţenilor români care au ales să lucreze sau să se stabilească în EAU, amintind că aceştia aduc o contribuţie importantă la dezvoltarea Emiratelor Arabe Unite, precum şi la consolidarea relaţiilor de prietenie dintre cele două state. Pe acest fundal, a exprimat convingerea că autorităţile emirateze vor continua să acorde sprijin comunităţii româneşti.

De asemenea, în cursul întrevederii, oficialul român a exprimat apreciere faţă de activitatea Alteţei Sale Şeica Fatima Bint Mubarak în domeniile educaţiei şi drepturilor femeilor, sens în care a arătat că România acordă o mare importanţă respectării drepturilor universale ale omului, precum şi prezervării caracterului universal, imparţial, neselectiv şi indivizibil al acestora.

Discuţii pe teme de securitate

Întrevederea a prilejuit, totodată, şi un schimb de opinii pe elemente legate de evoluţiile de securitate la nivel regional şi internaţional, cu accent pe relaţiile UE-Consiliul de Cooperare al Golfului, disensiunile dintre statele din Golf şi Yemen. În acest context, premierul Viorica Dăncilă a transmis că România încurajează şi sprijină toate formele de dialog politic, ca mijloc principal de gestionare a problemelor lumii arabe şi de identificare a celor mai bune soluţii pentru eliminarea tensiunilor dintre statele din regiune.

Totodată, prim-ministrul României a menţionat că ţara noastră va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, şi va continua să acorde o importanţă deosebită Vecinătăţii Sudice a Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel