Violenţa împotriva femeilor, REZOLUŢIE adoptată

Grupul multisectorial de lucru pentru egalitate de gen a adoptat Rezoluţia "Violenţa împotriva femeilor".

Rezoluţia a fost adoptată în contextul celebrării pe 25 noiembrie a Zilei Internaţionale a Eliminării Violenţei împotriva Femeilor şi pentru marcarea celor 16 zile de acţiune din perioada 25 noiembrie - 10 decembrie (Ziua Drepturilor Omului).

Prin rezoluţie se recomandă factorilor responsabili ai statului să respecte şi să implementeze Convenţia Consiliului Europei cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (Convenţia de la Istanbul - mai 2011) şi se subliniază că, datorită dimensiunii alarmante a acestei probleme, se impun mai multe acţiuni care să abordeze această problemă, la cele mai înalte niveluri decizionale.

Grupul multisectorial de lucru pentru egalitate de gen mai propune, prin rezoluţie, să fie iniţiate evenimente şi campanii dedicate acestei probleme, cu scopul de a aduce în atenţia publicului problema violenţei împotriva femeilor şi a hărţuirii sexuale, în vederea încurajării femeilor să raporteze şi să gestioneze aceste abuzuri cu sprijinul experţilor în domeniu şi instituţiilor specializate.

De asemenea, grupul din cadrul Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor recomandă iniţierea şi promovarea unor evenimente dedicate celor 16 zile de acţiune şi solicită implicarea, pentru sprijin financiar, a administraţiilor publice locale pentru evenimentele care se desfăşoară în teritoriu.

În rezoluţie se arată că statisticile UE relevă că, pe parcursul vieţii, una din trei femei a fost victima unui act de violenţă sexuală sau fizică şi una din două femei a suferit în urma hărţuirii sexuale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel