Cu vinetele din cămară putem crea garnituri ușoare, dar delicioase, care pot fi servite alături de o friptură suculentă. Azi, vă prezentăm rețeta unor vinere coapte la cuptor, dar foarte gustoase.
Acest fel de mâncare poate fi perfect pentru cină, ca un singur fel de mâncare, dacă suntem la dietă.
Realizarea acestei rețete este simplă și extrem de rapidă. Nu își va lua mai mult de câteva minute ca să le dai la cuptor.
Trucul bunicii pentru o omletă pufoasă și delicioasă: unge capacul tigăii cu un ingredient secret
Ingredientele pentru această rețetă sunt:
o crenguță de frunze de busuioc,
1 cățel de usturoi,
ulei de măsline,
3 vinete,
pătrunjel proaspăt,
1 lingură de oțet alb.
Primul lucru este să spălați vinetele, să le tăiați capetele și să le uscați cu o foaie de hârtie absorbantă. Apoi feliați vinetele și le lăsăm deoparte.
Tocați mărunt menta, usturoiul și pătrunjelul și le puneți într-un bol mic. Peste aceste ingrediente adăugați puțin ulei de măsline. Amestecați bine și lăsați uleiul aromat să se odihnească câteva minute.
Un desert excelent pentru micul dejun, cu fulgi de ovăz, banane și cacao
Acoperiți apoi o tavă de copt cu hârtie de pergament, pe care veți așeza feliile de vinete. Acestea trebuie crestate ușor cu un cuțit, creând linii oblice.
Apoi cu o pensulă ungeți vinetele cu uleiul pe care tocmai l-ați preparat. În cele din urmă trebuie doar să puneți tava în cuptor și coaceți vinetele, timp de 20 de minute, la o temperatură de 200 de grade.
La final, scoateți vinetele din cuptor și le transferați pe o farfurie, adăugând un strop de oțet alb și le serviți la masă. Această garnitură ușoară și sănătoasă va cuceri pe toată lumea.
Asupra sistemului cardiovascular, vinetele acționează prin menținerea sănătății arterelor, scad riscul de infarct și accident vascular cerebral. Vitamina K și bioflavonoidele întăresc vasele de sânge și scad riscul de formare a cheagurilor de sânge și trombozelor. Vinetele sunt recomandate în special persoanelor care suferă de arteroscleroză.
Bogate în fibre, vinetele susțin digestia și ajută în vindecarea sau menținerea sub control a gastritei, refluxului gastric, arsurilor și ulcerului. În combinațiile potrivite, pot calma indigestia, diareea, constipația și balonarea, scrie doc.ro
Vinetele conțin un antioxidant foarte puternic, numit nasunin. Acesta acționează preponderent asupra sistemului nervos, îmbunătățind activitatea cerebrală.
Cum să fierbi fasolea foarte repede? Încearcă acest truc, dezvăluit de bucătarii cu experiență
Există persoane care pot fi alergice la vinete sau care pot suferi intoxicații, din cauza conținutului mare de alcoloizi din vinete. Este vorba în special de persoanele care au gută, osteoporoză, artrită sau alte boli inflamatorii. Dacă suferi de o astfel de afecțiune, discută cu medicul tău despre consumul de vinete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu