Cartofii copți sunt atât de buni, dar este atât de plictisitor să-i prepari! Adesea nu ai chef să ții cuptorul aprins, timp de o oră sau chiar mai mult, mai ales odată cu sosirea verii. Dar bucătarii cu experiență folosesc un truc rapid și ușor.
Cartofi copți sau fierți e duc cu gândul la preparate de iarnă. Cu toate acestea, consumul de cartofi este deosebit de util și vara: acești tuberculi ne ajută la combaterea căldurii și a epuizării, datorită sărurilor minerale în care sunt bogați.
Ananas, copt cu scorțișoară. Servește desertul și vezi ce se întâmplă în câteva ore
Cu toate acestea, majoritatea rețetelor necesită un timp de prepararea mai lung. Din fericire, există o modalitate de a evita acest lucru, obținând și trei avantaje:
- timpul de gătire se reduce de la o oră la 7 minute;
- casa se menține mai răcoroasă;
- economisești curent electric.
Cum să fierbi fasolea foarte repede? Încearcă acest truc, dezvăluit de bucătarii cu experiență
Toate acestea sunt posibile datorită cuptorului cu microunde. De fapt, aparat electrocasnic versatil ajută și la reducerea consumului de curent electric. Dar cum să folosești cuptorul cu microunde pentru a pregăti cartofi copți?
De obicei, când pregătim cartofi copți la cuptor, îi învelim în folie de aluminiu. Dacă decidem să folosim cuptorul cu microunde nu trebuie să-i înveliți în folie cu aluminiu: este periculos!
Ingrediente:
câte un cartof de persoană;
ulei;
sale și piper;
unt,
smântână sau brânză moale;
ierburi aromatice după gust.
Procedură: spălați cartofii, frecându-i bine cu o periuță de dinți sau cu partea aspră a buretelui. Uscați cartofii cu prosoape de hârtie și înțeapă-i de trei-patru ori cu o furculiță.
Asezonează fiecare cartof cu un strop de ulei și învelește-l cu hârtie de copt, Aranjați-le pe un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde și gătiți-i 7 minute la putere maximă.
Verificați dacă cartofii sunt fragezi folosind o scobitoare. Dacă scobitoarea nu pătrunde ușor în cartofi, mai lăsați-i încă 2 minute în cuptorul cu microunde. Cartofii copți sunt gata!
Clătite delicioase cu cartofi, dintr-un minim de ingrediente: fără ouă și fără făină
Puțini oameni cunosc aceste turc ingenios. La final, înainte de a servi cartofii pe masă, nu uitați să-i asezonați cu sare și piper. Apoi tăiați fiecare cartof vertical și pregătiți un amestec de ierburi aromatice. Oaspeții pot adăuga bucăți de unt, smântână sau brânză moale în interiorul cartofilor, apoi pot asezona totul cu ierburi aromatice. Un adevărat răsfăț culinar!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News