Bogat în antioxidanți, ananasul este un fruct care aduce mai multe beneficii sănătății noastre. Ananasul este, de obicei, consumat crud sau sub formă de suc sau în salată.
Ananasul conține un ingredient activ numit bromelaină, care are o importantă funcție antiinflamatoare.
Din punct de vedere gastronomic, fructul poate fi consumat atât crud, cât și gătit, iar unii bucătari îl pun chiar și pe pizza. Mai jos vă explicăm cum să profitați la maximum de ananasul copt, profitând de caracteristicile nutriționale ale acestui fruct originar din America de Sud.
Focaccia crocantă de dovlecei: o rețetă ușoară și rapidă, care înlocuiește pâinea
Potrivit unor cercetători, ananasul ne ajută să pierdem în greutate, fiind excelent în diete.
Gătit la cuptor, acest fruct minunat poate fi un desert delicios, care îți va satisface pofta de alimente dulci.
Pentru prepararea acestei rețete veți avea nevoie de:
un ananas întreg,
scorțișoară măcinată,
șase linguri de miere,
jumătate de pahar de apă.
Clătite delicioase cu cartofi, dintr-un minim de ingrediente: fără ouă și fără făină
În primul rând, curățați ananasul și puneți-l întreg într-o tavă de copt. Stropiți-l cu scorțișoară și adăugați miere. La final se toarnă o jumătate de pahar de apă și se dă la cuptor.
Ananasul se lasă la cuptor circa treizeci și cinci - patruzeci de minute, la 170 de grade până se caramelizează. Când este copt, se lasă să se răcească și se taie felii înainte de a-l consuma. Îl poți păstra la frigider.
Ananasul are zeci de efecte benefice: reduce stresul, este antiinflamator, calmează durerile articulare, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește digestia, poate preveni unele afecțiuni ale ochilor, previne formarea plăcii dentare, previne constipația, îmbunătățește sănătatea pielii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu