Viktor Orban dă vina pe România pentru că nu primește gaze de la Rusia

Foto: EPP - flickr.com
Foto: EPP - flickr.com

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat marți, cu ocazia vizitei omologului său turc, Ahmet Davutoglu la Budapesta, că aprovizionarea Ungariei cu gaze naturale este blocată de România și Croația, care nu au construit conductele de interconectare.

"Trebuie să acționăm pentru a aduce gazul din Turcia via Serbia către Europa Centrală și Ungaria", a declarat Viktor Orban la conferința de presă comună cu premierul Davutoglu, scrie Agerpres.

El a precizat că obiectivul acestor eforturi este "asigurarea aprovizionării cu gaze a Ungariei după anii 2019-2020", amintind de abandonarea proiectului South Stream, care impune găsirea unor rute alternative de aprovizionare cu gaze rusești — evitând teritoriul Ucrainei—, varianta sugerată de Rusia fiind un gazoduct care să treacă prin Turcia.

CITEȘTE ȘI: Viktor Orban: Ungaria nu va mai revinde gaz rus Ucrainei. Ne opunem Uniunii Energetice

Viktor Orban a adăugat că "Ungaria este practic blocată" de România și Croația, întrucât cele două țări nu au realizat conductele de interconectare necesare, notează MTI.

Drept urmare, el a insistat că țara sa nu are altă opțiune în afara gazoductului ce ar aduce gazele rusești prin Turcia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel