Video viral de Florii - barjă încărcată cu lemne. Alexe: Sunt doar manipulări! O exploatare legală

Costel Alexe, ministrul Mediului, a făcut precizări referitoare la un clip video care a devenit viral, pe internet, de Florii.

"Toate aceste imagini pe care le-aţi văzut şi care sunt promovate în spaţiul public, pe reţelele de socializare, în ultima lună, sunt doar nişte manipulări. Niciun tren cu material lemnos, buştean nu a plecat din România către țări din Europa sau către alte ţări. Avem adresa semnată de cei de la Ministerul Transporturilor prin care ne informează că, în 2020, niciun tren cu buştean nu a fost exportat din ţara noastră către vreo altă ţară din Europa, nici pe calea ferată, nici în punctele de descărcare de la Giurgiu, Galaţi sau Constanța", a declarat Costel Alexe.

Barja încărcată cu lemne

"Aş vrea să facem o trecere în revistă la episodul din duminica Floriilor - barja încărcată cu lemne. (...) Acest filmuleț cu zeci de mii se share-uri nu este altceva decât o exploatare legală cu toate avizele, iar acest transport nu a plecat la export. Mi-e greu să cred că un român de bună-credinţă şi-ar putea imagina cum ai putea face export din România spre Italia, cu barja, prin Bosfor şi Dardanele. Aş vrea să îi informez pe toţi românii care au consumat această informaţie neverificată şi promovată în spaţiul public... A plecat din judeţul Călăraşi şi a ajuns, ca punct de descărcare, în judeţul Călăraşi. A fost traversat braţul Borcea. Este o masă lemnoasă - esenţă plop", a explicat Costel Alexe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel