VICTOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT SIE. Adrian Papahagi: Sentiment extrem de amestecat. Situația e gravă

Adrian Papahagi a comentat, în termeni duri, afirmația făcută de președintele Traian Băsescu, care a spus că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit al SIE. 

"Trăiesc un sentiment extrem de amestecat după declarațiile de ieri ale Președintelui Băsescu. Scârbă pentru tot ce înseamnă cloaca din care s-au născut Ponta și o bună parte din clasa politico-securisto-financiară (cele trei sunt indisolubile), pe care Traian Băsescu a știut s-o depășească în momentele lui de om de stat.  Dacă se limita la declarația (și demonstrația) sobră că Ponta a fost în incompatibilitate ca magistrat și agent SIE, că a încercat să acopere acest lucru prin complicități instituționale, că serviciile racolau magistrați și demnitari, etc., Traian Băsescu făcea un serviciu democrației și națiunii. Situația e oricum gravă: un președinte în funcție care denunță un premier și un fost șef de serviciu secret, ambii candidați la președinție constituie un scandal imens. Era suficientă această temă. Nu vorbesc de efectul ei devastator în orice țară serioasă. Nu vreau să mă gândesc măcar la percepția pe care o au partenerii noștri occidentali despre tot scandalul", a scris Adrian Papahagi, pe pagina sa de Facebook. 

TRAIAN BĂSESCU, eroare majoră, taxată dur

"Dar parcă Traian Băsescu a vrut să-și saboteze singur mesajul, multiplicând fronturile și declarațiile, într-o gesticulație și cu o stilistică bulversante. Cu cine se răfuia? Cu Ponta, pentru ilegalitatea comisă? Cu Meleșcanu, care l-a acoperit? Cu Iohannis și Blaga? Cu Monica Macovei, pe care a ridiculizat-o grotesc și nedrept?", a mai scris Adrian Papahagi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel