Victor Ponta își prezintă noul model politic: Societatea omenoasă

Premierul Victor Ponta susține, într-o postare pe blogul său, că ultimul deceniu s-a remarcat printr-o "bâjbâială" în ceea ce privește viziunea și energia a fost consumată în conflicte interne, întreținute de caracterul "profund conflictual al unor oameni politici". 

Premierul Victor Ponta vine cu un nou model politic, al societății omenești. "E legitim să ne dorim să fim "prosperi și cinstiți". Dincolo de planuri economice care să ne duca la prosperitate sau de acțiunea justiției care să asigure că cine e necinstit plătește, e important să vedem și ce societate ne dorim. În acest context, e important să vorbim despre societatea omenoasă, ca model pe care vi-l propun", a scris premierul. 

Victor Ponta precizează că e ușor să vii cu modele propune de PNL-PDL, de tipul stat minimal sau liberă inițiativă, dar "adevărul e că noi avem nevoie de un stat activ și eficient nu de un stat care să stea cuminte într-un colțisor și să se uite la Romania așa cum e acum, cu atât de mulți dintre români aflati sub pragul sărăciei". 

"Există multă sărăcie în România și că asta e principala amenințare la adresa viitorului țării", precizează Victor Ponta.

Ajutor social, educație, locuri de muncă

"Societatea omenoasă pe care mi-o doresc pentru România ar avea în vedere în primul rând o schimbare de atitudine: abandonarea ideii de individualism crunt în favoarea celei de comunitate", notează premierul, care adaugă că "ajutorul social nu e "pomană" ci o investitie in viitorul comun". Un alt punct de bază al programului politic este "componenta umană și morală puternică". "Un sfert din copiii Romaniei sunt sub pragul sărăciei, dacă nu facem ceva în urmatorii ani, aceștia vor rămâne săraci și ca adulți, vor întemeia familii care vor rămâne în sărăcie, sărăcia se va perpetua", scrie Victor Ponta. El adaugă: "De aceea trebuie acționat de la început, sprijinind educația ca ascensor social, oamenii aceștia au nevoie doar de șansa unui start de succes. Educația e cheie și pentru că trebuie să pregătim oamenii pentru economia secolului 21". 

Alt element cheie prezentat de Victor Ponta este: agenda reală a populației, cu referire la slujbe, în contextul șomajului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel