Victor Ponta, declaraţii după consultările cu Klaus Iohannis

Victor Ponta
Victor Ponta

Victor Ponta, preşedintele Pro România, face declaraţii după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Liderul Pro România, Victor Ponta, face declaraţii după consultările pe care le-a avut cu Klaus Iohannis în vederea desemnării unui nou premier, după ce Guvernul Orban a picat.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură.


Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituţia României, şeful statului a invitat preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Iată principalele declaraţii ale lui Victor Ponta: 

- Propunerea noastră a fost domnul Remus Pricopie, însă nu pentru un guvern PSD - Pro România, ci pentru un guvern de uniune naţională, în care domnul Pricopie să-şi aleagă miniştrii cu care să ne treacă peste o perioadă evidentă de criză politică, care poate însă degenera şi într-o criză economică şi socială. Pentru că prelungirea situaţiei actuale (...) înseamnă că în perioada următoare nu se pot adopta acte esenţiale, rectificare bugetară, de exemplu

- Un guvern care aruncă în haos sistemul de sănătate trebuie să plece. De aceea am votat moţiunea.

- Sunt chestiuni care nu pot să aştepte luni de zile pentru că orice fel de proceduri parlamentare de alegeri înseamnă luni de zile. Noi vrem să fim o parte a soluţiei ca România să aibă un guvern stabil. 

- Decizia aparţine preşedintelui şi noi vom face tot ce ţine de noi ca România să nu intre în criză.

- E recunoaşterea că un om poate să fie independent, să aibă principii. Retrăim momentul 2009. Atunci a căzut Guvernul Boc, majoritatea de atunci l-a propus pe Klaus Iohannis şi Traian Băsescu a refuzat. Iar România a stat în criză. 

- Am spus că noi, cei de la Pro România vom face la fel dacă e propus domnul Orban: nu îl vom vota. Ar fi ridicol. NU participăm la o numire care nu are scopul prevăzut în Constituţie.

- Domnul Orban a făcut plâgere penală împotriva familiei mele. Cred că orice i se întâmplă e justificat şi merită.

- Nu cred că Iohannis are o problemă cu omul Pricopie, doar l-a şi decorat.

- PSD, fără noi, fără alte partide, deţine majoritatea în birourile reunite ale Parlamentului. Dacă vrea PSD, se fac anticipate, dacă nu vrea, nu se fac, pentru că are pârghiile să amâne. 

- Suntem înainte de furtună. Dacă am trăit criza din 2009-2010... Cred că încă mai avem o şansă să ne pregătim. Dar dacă stăm în criză politică, o să ajungem tot acolo. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel