Victor Ponta, criticat în presa internaţională: Dispus să schimbe mereu alianţele politice

Victor Ponta
Victor Ponta

Liderul PRO România, Victor Ponta, este criticat într-un material apărut în presa internaţională. Conform Euractiv, care citează un membru al grupului european SD (Social-Democraţi), fostul premier nu ar fi o persoană pe care politicienii se pot baza, pentru că este mereu dispus să schimbe alianţele.   

"A abandonat partidul socialist, iar acum încearcă o revenire. Pentru că la noi nu s-a mai putut, a intrat în grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR)", menţionează oficialul socialist pentru Euractiv, sub protecţia anonimatului. 

În octombrie 2018, Victor Ponta a declarat pentru Euractiv că este nemulţumit de modul în care este tratată problema încălcării statului de drept de către PSD, principalul partid de guvernământ din România. 

"Eu, dar şi colegii mei din Pro România, sunt foarte dezamăgit de această tăcere adoptate de Partidul Socialiştilor Europeni cu privire la gravele derapaje privind integritatea statului de drept în România, derapaje făcute chiar de partidul de guvernământ. Pro România este un partid pro european. Tocmai de aceea ne vom alătura unui grup care vrea o Europă mai integrată şi care are o agendă progresivă", a declarat Ponta. 

Campanie pentru Timmermans 

"Nu am o problemă cu faptul că PSD încă face parte din familia socialiştilor europeni. Sper doar să nu redevină un membru formal al acestui grup. Să ne gândim doar la faptul că acest partid a făcut un referendum pentru familia tradiţională, critică zilnic Comisia Europeană şi în special pe domnul Timmermans, principalul candidat al social democraţilor europeni. Vă asigur că Pro România va face campanie pentru Timmermans în România, iar oamenii noştri vor vota pentru investirea sa în funcţia de preşedinte al Comisiei", a mai specificat Victor Ponta. 

Alăturarea la ECR 

Alipirea partidului Pro România la grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni nu este privită cu ochi buni de către socialişti, care sunt de părere că Victor Ponta nu este un politician de încredere. Principalul motiv pare a fi faptul că liderul Pro România se răzgândeşte săptămânal în ceea ce priveşte alianţele politice. Dovadă stau şi declaraţiile lui Victor Ponta de anul trecut, când acesta spunea că partidul să nu va intra în ECR. 

"Unii membri de partid au o relaţie de prietenie cu Richard Milsom (liderul ECR), dar Pro România este un partid pro european progresiv şi nu a iniţiat niciodată un proces de alipire la ECR", spunea Victor Ponta la acea vreme. 

Din ECR mai face parte şi M10, grupul condus de Monica Macovei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel