Victor Ponta a adus România în criză economică, spune Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu a afirmat, joi, în cadrul unei emisiuni  difuzate de B1 TV, că recesiunea tehnică anunțată de datele prezentate de Eurostat a fost cauzată de premierul Victor Ponta.

Domnul Ponta trebuie să demisioneze. Îi cer demisia pentru că a preluat o ţară stabilizată, cu echilibrele reglate, pe baza unor sacrificii şi a adus-o în doi ani în situaţia de a fi în criză economică. Sunt foarte îngrijorat cu privire la rezultatele trimestrului 3, spune Cătălin Predoiu.

"Ponta a adus țara în criză economică, asta înseamnă recesiune, o criză economică. Efectele acestei crize sunt legate de lipsa reformelor structurale. Și nu numai atât, taxa pe stâlp a luat prin surprindere mediul de afaceri. Acciza pe motorină nu a avut efectele scontate. Amânarea succesivă a impozitării codului fiscal", a declarat Predoiu.

Citește și: Victor Ponta, veste bună: România continuă creșterea economică

"Scăderea dramatică a investițiilor atât directe cât și guvernamentale. Această lipsă a investițiilor a dus economia unde este astăzi. Și nu în ultimul rând corupția. A fost triplată corupția în mandatul domnului Ponta. Gradul de colectare la buget a rămas constant", a mai spus Cătălin Predoiu.

România a înregistrat cea mai mare scădere economică din UE 28 în al doilea trimestru al anului, de -1%, potrivit datelor publicate de Eurostat, care relevă modificarea evoluţiei pentru trimestrul I, de la +0,2% la -0,2%. Institutul Național de Statistică a confirmat informațiile.

Citește și: Cătălin Predoiu: Victor Ponta este un non-model

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel