Victor Ciorbea, măsuri pentru veteranii de război

veteranul
veteranul

Avocatul Poporului va prezenta în acest an, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, două „Rapoarte Speciale" cu privire la situația veteranilor de război și a deținuților politici.

Avocatul Poporului va prezenta, în 2018, Anul Centenarului Marii Uniri, două Rapoarte Speciale cu privire la situația veteranilor de război și a deținuților politici, în scopul îmbunătățirii statutului și a situației materiale a acestora, a declarat Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, la Sighet, cu ocazia manifestărilor comemorative legate de împlinirea a 65 de ani de la plecarea la cele veșnice, în închisoarea de la Sighet, a marelui om politic, Iuliu Maniu, unul dintre făuritorii Unirii de la 1918.

 

Rapoartele, înaintate Parlamentului

 

Victor Ciorbea a adăugat faptul că Raportul Special privind deținuții politici este finalizat, iar cel privind veteranii de război va fi elaborat în scurt timp. Cele două documente vor cuprinde, între altele, potrivit lui Victor Ciorbea, o serie de propuneri de îmbunătățire a legislației existente, deoarece situația și actualul statut al celor două categorii sunt inacceptabile.

Avocatul Poporului a precizat că cele două Rapoarte Speciale vor fi înaintate Parlamentului și Guvernului României, dar și altor instituții publice care ar putea implementa modificări legislative sau de altă natură în vederea îmbunătățirii situației deținuților politici si a veteranilor de război.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel