Vești bune pentru persoanele din grupa I de muncă. Vezi ce a decis Camera Deputaților

cfr
cfr

Plenul Camerei Deputaților a decis ca persoanele care au lucrat în grupa I de muncă pot ieși mai devreme la pensie, după ce comisia de muncă a operat marţi modificări de ultimă oră. De această măsură vor beneficia circa 65.000 de persoane, care au lucrat în condiţii grele de muncă, majoritatea fiind muncitori care au lucrat în minerit, siderurgie sau căi ferate.

Deputaţii din comisia de specialitate s-au reunit în şedinţă pentru a amenda proiectul de lege, forma modificată fiind apoi supusă votului plenului tot în cadrul sesiunii de vot final de marţi.

Deputatul Florin Iordache (PSD) a declarat că, în forma rediscutată de comisie, s-a stabilit ca pentru fiecare an lucrat în condiţii speciale de muncă, vârsta de pensionare să se reducă cu 6 luni. Astfel, o persoană care a lucrat în grupa I de muncă timp de 10 ani şi are un stagiu complet de cotizare la sistemul de pensii, va putea să se pensioneze la 60 de ani în loc de 65. "Nu facem decât să reparăm o greşeală făcută de către guvernul Boc", a declarat Iordache la România TV.

 Premierul Victor Ponta a declarat că în luna ianuarie, când reprezentanţii FMI se vor afla la Bucureşti, Guvernul va discuta cu aceştia despre grupa de muncă pentru cei care au lucrat în condiţii grele, el menționând că banii necesari sunt deja în bugetul pe 2014.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel