Vasile Dîncu: Primii 100 de soldați americani au sosit în România

Vasile Dîncu / Foto: Captură video gov.ro
Vasile Dîncu / Foto: Captură video gov.ro

Primii 100 de soldați americani au sosit în România. Este vorba de specialiști care pregătesc venirea celorlalte trupe, a anunțat, marți, 8 februarie, ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

„Suntem pregătiți de multă vreme, din perspectivă logistică. Este vorba și de pregătiri specifice care se fac. În acest moment, americanii au sosit, ca să spunem așa, au venit deja pentru pregătiri peste 100 de soldați americani, specialiști”, a declarat, marți, ministrul Vasile Dîncu.

De asemenea, ministrul Vasile Dîncu a adăugat că, alături de specialiștii români în logistică, americani se ocupă în aceste zile de pregătirea sosirii în țară a celorlalte trupe. „Asta înseamnă că nu va dura mult până vor veni și restul trupelor”, a explicat Vasile Dîncu.

Administraţia Biden a decis, recent, transferul a aproximativ 1.000 de militari americani din Germania în România, în cadrul măsurilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO, pe fondul crizei dintre Rusia şi Ucraina.

Citește și: Discuție Putin-Macron

Preşedintele rus Vladimir Putin este de acord să nu mai lanseze momentan noi iniţiative militare în apropierea graniţelor Ucrainei, a indicat o oficialitate franceză în urma întrevederii avute luni de preşedintele Emmanuel Macron cu liderul rus.

Potrivit responsabilului francez citat, Putin a fost de acord şi ca trupele participante în februarie la un exerciţiu militar pe teritoriul belarus, în apropierea frontierei cu Ucraina, să fie retrase după încheierea acestor manevre, conform Reuters și Agerpres.

Liderul rus nu a menţionat astfel de concesii atunci când s-a adresat presei luni seara, la finalul celor şase ore de discuţii avute cu preşedintele francez la Kremlin.

Agenţia Reuters precizează că nu a putut confirma din alte surse faptul că Rusia şi-ar fi luat astfel de angajamente. Oficialitatea franceză a vorbit cu reporterii cu condiţia păstrării anonimatului.

Macron este liderul occidental de rangul cel mai înalt care s-a întâlnit cu Putin de când Rusia a început masarea de trupe la frontiera cu Ucraina.

State occidentale afirmă că se tem că Rusia pregăteşte o invazie, în timp ce Moscova neagă o astfel de intenţie, dar spune că ar putea întreprinde acţiuni militare, în formă neprecizată, dacă nu îi sunt satisfăcute o serie de cerinţe de securitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel