Vameș, reținut la Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa, după ce a luat mită

Sorin Daniel Avram, lucrător vamal în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, după ce ar fi primit de la un om de afaceri sume de bani pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marţi, AGERPRES, procurorii DNA Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de luni, a lui Sorin Daniel Avram, lucrător vamal în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de luare de mită.

Procurorii notează în ordonanţă că, în zilele de 4 şi 12 septembrie, Sorin Daniel Avram ar fi pretins şi primit de la un om de afaceri suma totală de 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare. Pentru a-l determina să-i dea aceşti bani, vameşul i-a pus în vedere omului de afaceri că îi poate confisca mărfurile transportate. Ulterior, arată sursa citată, luni, pentru acelaşi motiv, lucrătorul vamal a mai pretins de la acelaşi om de afaceri 150 de euro.

Suma finală care i-a fost remisă 

"După mai multe negocieri, suma finală care i-a fost remisă Sorin Daniel Avram a fost de 70 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

DNA informează că vameşul este prezentat, marţi, Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel