Valentin Popa, de la Educație, apărat de un secretar de stat în MEN

Gabriel Liviu Ispas, fost secretar de stat la Ministerul Educației Naționale, a reacționat după ce Valentin Popa a fost propus drept ministru al Educației.

"Un nou guvern, noi nominalizari, aceleasi dispute privind viitorul titular al educatiei. Nominalizarea rectorului Valentin Popa de la Suceava a surprins, cu atat mai mult cu cat contracandidat a fost Ecaterina Andronescu, vicepresedinte PSD.

Urmaresc cum, de doua zile, se discuta in spatiul public despre cel propus a fi ministrul educatiei... sustinut masiv de rectori, dar contestat mai ales in spatiul virtual pentru destule greseli gramaticale.

Ma intreb, dupa ce in ultimii 10 ani am fost implicat destul de mult in actul de guvernare, ce asteptam noi de la un ministru? Care sa fie profilul, care sa fie competentele? In educatie toti au devenit doctori, toti se pricep...

Vrem un academician? Vrem un profesor eminent?

Vrem un manager? Vrem o persoana cu caracter? Il cunosc pe Vali Popa de 7 ani si cred ca stiu ce calitati, dar si ce defecte are. Nu este un bun comunicator, este destul de timid atunci cand vorbeste in public, dar este un bun manager si un om de cuvant, care isi respecta principiile si statutul.... si care nu se fereste sa isi asume decizii!

[citeste si]

Nu stiu daca va rezista asaltului mediatic, nu stiu daca va ajunge ministru. Dar, poate, Bucovina noastra draga va da un imbold de seriozitate si stabilitate in sistemul educational. Prea multe frustrari, prea multa autosuficienta, prea multe interese dauneaza grav sanatatii intelectuale a poporului!", a fost mesajul lui Gabriel Liviu Ispas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel