Vaccinul a devenit obligatoriu în Franța și Grecia pentru angajații sistemului de sănătate

Pixabay
Pixabay

Angajații sistemului de sănătate din Franța și Grecia vor fi obligați să se vaccineze, conform ultimelor măsuri adoptate de guvernele țărilor.  

În timp ce o parte a continentului european se luptă să limiteze răspândirea variantei Delta a coronavirusului, câteva țări au făcut vaccinul obligatoriu pentru cei care activează în domeniul medical, iar unii decidenți politici iau în calcul o măsură extremă: vaccinul să devină obligatoriu pentru toată populația, scrie CNN.

Franța și Grecia au anunțat luni, 12 iulie, noile măsuri în privința vaccinării personalului medical, urmând pașii pe care Italia i-a făcut în acest sens, când în aprilie a făcut vaccinare obligatorie pentru cadrele medicale.  

Marea Britanie continuă planul de relaxare, în ciuda avertismentelor emise de experți. Guvernul a luat decizia de a impune vaccinarea personalului din casele de îngrijire a persoanelor vârstnice. 

Vezi și: COVID-19, sub control în Franţa. Macron insistă pentru vaccinare

Procese intentate de cei care nu doresc să se vaccineze

Nu toți angajații din sistemul sanitar italian se bucură de noua măsură. Mai multe instanțe de judecată din peninsulă vor audia mai mulți reclamanți, care nu doresc să se vaccineze. Și în Marea Britanie o petiție care se împotrivește obligativității vaccinării a strâns peste 72.000 de semnături. 

Germania nu ia în calcul măsurile aplicate de Italia

Cancelarul Angela Merkel a anunţat că, în Germania, vaccinarea anti-coronavirus nu va deveni obligatorie.

„Noi nu intenţionăm să mergem în direcţia sugerată de Franţa. Nu va fi nicio vaccinare obligatorie", a declarat Angela Merkel în cursul unei vizite la Institutul Robert Koch (RKI), conform publicaţiilor Die Welt şi Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Însă Angela Merkel a reiterat apelul adresat cetăţenilor germani de a se vaccina. „Cu cât vom fi vaccinaţi mai mulţi, cu atât vom fi mai liberi", a afirmat cancelarul Germaniei.

De asemenea, Angela Merkel a anunţat că nu intenţionează să dispună din nou aplicarea unor restricţii generale de circulaţie din cauza unui nou val al pandemiei. „Facem tot posibilul pentru a evita acest lucru. Testarea este încă importantă. Evoluţiile sunt în general pozitive, dar pandemia nu s-a încheiat încă", a subliniat Angela Merkel, precizând că Guvernul de la Berlin şi autorităţile regionale vor promova în continuare vaccinarea voluntară, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel