USR, solicitare oficială către Gabriela Firea privind postul de director general ASSMB

Consilierii generali ai Uniunii Salvaţi România au depus, vineri dimineaţa, o cerere oficială la Primăria Capitalei prin care îi solicită edilului general Gabriela Firea să organizeze un concurs pentru postul de director general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

"Aveţi obligaţia conform legii de a scoate acest post la concurs public. Nu îl numiţi director interimar pe Eduard Armeanu la ASSMB. Eduard Armeanu are interdicţie ANI de a exercita orice funcţie sau demnitate publică până la 23.12.2018 şi este incompatibil. Dacă l-aţi numit deja, doamnă primar general, Gabriela Firea, aţi încălcat legea. Dacă Eduard Armeanu a fost numit deja director, vă cerem să îl demiteţi de îndată şi să ocupaţi interimar postul cu o persoană competentă, care şi-a dovedit profesionalismul în managementul de spitale şi care nu este afiliată politic în niciun fel, nu este în conflict de interese sau incompatibilă. Procesul de numire trebuie făcut transparent şi trebuie să ţină cont de integritatea persoanei numite. Dacă veţi refuza să faceţi asta, consilierii USR vor întreprinde toate demersurile legale împotriva primarului general Gabriela Firea, care refuză să respecte legea", se arată într-o scrisoare deschisă postată pe pagina de Facebook a Anei Maria Ciceală, consilier general al USR.

Citește și: Clotilde Armand, atac la Firea: Accident democratic"

Reprezentanţii USR îi mai cer Gabrielei Firea să comunice public cine este în prezent directorul ASSMB şi documentul în baza căruia a fost numit. Ei doresc de asemenea să fie făcut public raportul de evaluare a activităţii managerilor celor 19 spitale bucureştene, raport realizat ca urmare a dispoziţiei de primar nr. 590 din 25 aprilie 2016, formulată în baza ordinului Ministerului Sănătăţii.

"Acolo unde se impune în urma evaluării din raport, vă rugăm să respectaţi ordinul sus-amintit şi să încetaţi înainte de termen contractele de management ale respectivilor manageri. (...) Organizaţi de urgenţă concurs pentru toate respectivele posturi de directori ale respectivelor spitale din subordinea ASSMB. Concursul trebuie să fie transparent, să conţină criterii de selecţie clare de profesionalism, experienţă dovedită şi integritate. Comisia de concurs trebuie să aibă în componenţă persoane care au experienţă de minim trei ani ca manager de spital sau cadru didactic universitar în specialitatea management sau sănătate publică şi management", se mai arată în scrisoarea deschisă, potrivit Agerpres.

Consilierii au cerut de asemenea primarului general să pună pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliu General proiectul de audit la ASSMB şi spitale depus la Primăria Generală de consilierii USB pe 15 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel