Universitatea de Agronomie, plângere PENALĂ pentru înşelăciune împotriva lui Laurenţiu Baranga

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB) a depus plângere penală împotriva lui Laurenţiu Baranga.

"Numitul BARANGĂ LAURENȚIU a fost angajatul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB) in calitate de cadru didactic asociat, acesta avand  calitatea de profesor universitar titular in cadrul Universitatii Valahia din Targoviste, conform actelor depuse la dosar. In cadrul USAMV Bucuresti, numitul Baranga Laurentiu a prestat activitati didactice în regim de plata cu ora – 2,7 ore/saptamana, în cadrul Școlii Doctorale Ingineria și Managementul Resurselor Vegetale și Animale (IMRVA), începând cu 1 octombrie 2018 până la data de 30 septembrie 2020.

Ca urmare a adresei Inspectoratului General al Politiei Romane, inregistrata in USAMV in data de 7.10.2020, universitatea a fost instiintata, prima oara dupa 4 ani de la decizia instantei, cu privire la anularea tuturor diplomelor detinute de catre numitul Baranga Laurentiu, prin sentința penală nr. 1605/ iunie 2016, respectiv decizia penală nr.1341/septembrie 2016. Precizam ca pana la acesta data, nici instanta, nici alte organe ale statului roman si nici numitul BARANGĂ LAURENȚIU nu au adus la cunoștința universității situația cu privire la documentele de studii anulate in instanta", transmite USAMVB.

Ce decizii au fost luate

"Având în vedere situatia de mai sus, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, în conformitate cu Decizia Consiliului de Administrație și Hotărârea Senatului USAMVB din 7 oct. 2020 (ziua primirii instiintarii din partea IGPR), a decis cu maxima celeritate, in aceeasi zi, următoarele:

Formulare plângere penală împotriva numitului Barangă Laurențiu pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals, prev. de art. 323 din Cod Penal si de înșelăciune, prev. de art. 244, alin. 2 din Cod penal. Constituirea USAMV B ca parte civilă în procesul-penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică sub nr.462/P/2020, cu suma totală formată din drepturile bănești primite de la USAMV B.

Anularea afilierii numitului Barangă Laurențiu în cadrul Școlii Doctorale IMRVA – IOSUD USAMV B. Incetarea contractului de muncă pentru numitul Barangă Laurențiu, conform legii. Aprobarea repartizării celor 3 studenti doctoranzi aflati in indrumarea numitului Barangă Laurențiu catre alte cadre didactice, conform legii. Informarea Ministerului Educației și Cercetării in vederea intreprinderii demersurilor legale necesare pentru anularea atestatului de abilitare acordat numituluii Barangă Laurențiu prin Ordinul de Ministru 5111/28.09.2017, precum si a deciziei Consiliului General CNATDCU referitoare la acordarea atestatului de abilitare in domeniul Inginerie si Management in Agricultura si Dezvoltare Rurala", se arată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel