Urban: Mandatele de parlamentar de anul acesta, neconstituționale

iulian-urban dc
iulian-urban dc

Fostul senator independent afiliat PDL, Iulian Urban, susține într-un articol postat pe blogul personal, că mandatele de parlamentar obținute la alegerile legislative din nouă decembrie sunt neconstituționale.

Iulian Urban scrie că alegerile parlamentare sunt neconstituționale, deoarece acestea nu s-au organizat astfel încât să respecte prevederile impuse prin referendumul din 2009.

”Pornim aşadar de la Constituţie care spune că suveranitatea aparţine poporului român, care o exercită; cea mai puternică formă constituţională de exercitare a suveranităţii poporului este REFERENDUMUL care constituţional are puterea juridică cea mai mare, mai mare decât votul individual dat la alegerile locale sau parlamentare! În urma criticilor că a contribuit indirect prin menţinerea actualei legi la sporirea numărului de aleşi, CCR transmitea printr-un comunicat că inmotivarea deciziei respective a considerat contra Constituţiei neimplementarea referendumului privind plafonarea la 300 a membrilor Legislativului. Adică Parlamentul 2008-2012 era obligat să o implementeze însă nu a făcut-o şi aici din păcate NU AVEM SANCŢIUNE juridică sau legală. Însă, atunci când Constituţia vine în conflict cu legea alegerilor parlamentare, deja AVEM SANCŢIUNE JURIDICĂ adică acest lucru înseamnă ca alegerile parlamentare din 09 decembrie 2012 sunt NECONSTITUŢIONALE întrucât ele trebuiau să se organizeze astfel încât să se respecte referendumul din 2009 care a DEVENIT LEGE şi care OBLIGĂ la - reducerea numărului de parlamentari la 300 - Parlament unicameral Pe cale de consecinţă actulalele mandate obţinute la 09.12.2012 sunt neconstituţionale şi atenţie: TOATE LEGILE VOTATE DE ACEST PARLAMENT VOT FI NECONSTITUŢIONALE ŞI ÎN AFARA LEGALITĂŢII adică întregul stat român va funcţiona în condiţii de ILEGALITATE”, a scris Iulian Urban pe blog.

Iulian Urban a devenit în 2008 cel mai tânăr senator din istoria Parlamentului României, iar în 2009 a fost numit vicepreședinte al Comisiei Parlamentare Speciale privind Justiția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel