Untold 2018. Participanții, verificați de substanțe ilegale de câinele Șuier

Bianca Ştefan / 02 aug 2018 / 18:18 Salveaza PDF Comentarii
Untold
Descriere foto: Untold

UNTOLD 2018. Participanții la cel mai așteptat festival al verii vor fi verificați dacă au stupefiante asupra lor de câinele polițist Șuier.

Untold 2018. Festivalierii care participă la Untold vor fi verificaţi dacă au asupra lor substanţe interzise cu ajutorul lui Şuier, un ciobănesc german în vârstă de trei ani, adus special pentru evenimentul de la Cluj de la Centrul Chinologic Sibiu al Poliţiei Române. 

Şuier îl are ca partener pe agentul şef de poliţie Lucian Bosânceanu, care l-a antrenat de când era pui. El a explicat şi de unde i-a venit ideea de a-l boteza pe câine Şuier. 

"Nu a ştiut să latre de mic, la început scotea un şuierat şi de asta i-am pus numele Şuier. Este partenerul meu de când era pui, îl iubesc, îmi dau viaţa pentru el şi el pentru mine, executăm multe misiuni împreună. Este specializat în detectarea de produse ilegale, a participat la multe misiuni, la festivaluri în ţară şi în străinătate. Ştiu ce intenţii are, el ştie ce vreau de la el, ne înţelegem foarte bine. Are un miros foarte bine dezvoltat, a făcut antrenament, poate descoperi multe tipuri de substanţe ilegale", a spus Bosânceanu, potrivit Agerpres.

Depistarea substanţelor interzise presupune ore intense de antrenament, pe care agentul Bosânceanu şi Şuier le petrec zilnic împreună, inclusiv în weekenduri. Cei doi participă împreună şi la diverse cursuri de perfecţionare în străinătate. 

Câteva sute de mii de persoane sunt aşteptate să participe, între 2 şi 5 august, la a patra ediţie a Festivalul Untold.

Vezi și: UNTOLD 2018, opt scene, sute de artiști. Program


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26